Заклик до Джонсона про допомогу Україні підписали 27 спікерів парламентів - Стефанчук

Заклик до Джонсона про допомогу Україні підписали 27 спікерів парламентів - Стефанчук

Укрінформ
Звернення до спікера Палати представників США Майка Джонсона із закликом винести на голосування законопроєкт про допомогу Україні підписали 27 спікерів парламентів світу.

Про це повідомив Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Сьогодні Україна в очікуванні допомоги від наших американських партнерів. І сьогодні ми всі робимо все для того, щоб ця допомога надійшла», - зазначив він.

Стефанчук нагадав, що раніше 23 спікери європейських країн підписали лист, який був ініційований Головою ВР, до спікера Палати представників США із закликом винести на голосування законопроєкт про допомогу Україні.

«Сьогодні до цього листа приєдналися ще чотири спікери, тобто вже можемо говорити про 27 спікерів, плюс рішення Європейського парламенту», - поінформував політик.

Спікер українського парламенту наголосив, що «маємо тиснути на наших колег в Конгресі» для того, щоб вони якнайшвидше ухвалили рішення про виділення допомоги Україні.

Читайте також: Білий дім: Путін має вигоду від зволікання Конгресу з підтримкою України

Як повідомлялося, у відкритому листі керівники європейських парламентів попросили свого американського колегу внести на розгляд Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки ухвалений 13 лютого 2024 року Сенатом США законопроєкт HR 815 про міжнародну допомогу США, що передбачає асигнування в розмірі $60,06 млрд для допомоги Україні.

Спікери парламентів висловили сподівання, що Конгрес США продемонструє історичну двопартійну єдність і підтримає Україну.

Зокрема лист підписали спікери парламентів Австрії, Німеччини, Литви, Латвії, Болгарії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-