Експерт закликає готувати стратегію імовірної співпраці з Трампом

Експерт закликає готувати стратегію імовірної співпраці з Трампом

Відео
Укрінформ
Обрання Трампа наступним президентом США стає дедалі імовірнішим, тож необхідно пояснювати йому, що співпраця з Україною – це те, що посилить його імідж переможця, як у політиці так і в економічній сфері.

Таку думку висловив експерт ради зовнішньої політики «Українська призма» Олександр Краєв у програмі «Лідія Таран запитує» на Ukrinform TV.

«Трамп - це найбільш ймовірний вибір американців. Хоча ще може з'явитися багато «чорних лебедів», ще не доконаний факт, що він обійде Байдена, але його перемога стає все більш загрозливою. Він дійсно насувається і тому нам потрібна стратегія», - заявив Краєв.

На його думку, Трамп – це людина, яку варто аналізувати не стратегічно і не доктринально, а насамперед психологічно, а саме з точки зору психології переможця.

«Ключова річ, яку ми як Україна, як держава, можемо подарувати Трампу, те, чому він може нас полюбити – це імідж. Це переможний імідж. Якщо ми покажемо, що допомога Україні зробить з нього суперсильного лідера, який поставить на місце Росією та зажене подалі Китай, то це може спрацювати», - твердить експерт.

Читайте також: Червоний «супервівторок» Америки

Важливо також донести думку, що Україна може принести додатковий прибуток для економіки його країни.

«Представники великого бізнесу, в першу чергу це General Motors, General Electrics, Big Ballistics та інші компанії, вони вже розмовляють з Трампом про те, що Україна – це контракт сторіччя. І всі розмови про те, що Україні не треба давати зброю – це погані розмови. Тому що це те, де Америка може заробити більше, ніж на нафті. Це те, де Америка зробить найбільше нових робочих місць. Це те, де Америка стане сильнішою», - каже Краєв.

Щодо останніх попередніх рейтингових замірів, то відставання Байдена від Трампа, яке оцінюється у 5%, за словами експерта, є класичним для чинних президентів, але далеко не фатальним.

«Обама перед своїм переобранням відставав на 8%, Буш молодший перед своїм переобранням відставав на 12%, тому відставання Байдена не таке критичне, і воно абсолютно логічне, тобто все погане, що відбувається, інфляція, війна, кордон і так далі, звісно, лягає на рейтинг президента», - вважає експерт.

Тож рейтинг Джо Байдена є плаваючим та залежить від 7 так званих «фіолетових» штатів, тобто тих, які не є ні республіканськими, ні демократичними, і які реально вирішать долю виборів.

Як передавав Укрінформ, чинний президент США Джо Байден і його попередник Дональд Трамп, за прогнозами праймеріз, які у вівторок відбулися у 16 штатах і одній території, очікувано лідирують на голосуваннях у своїх партіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-