Точицький - про міжнародну кризу, створену Путіним: Страждати будуть всі, просто не всі ще це усвідомлюють

Точицький - про міжнародну кризу, створену Путіним: Страждати будуть всі, просто не всі ще це усвідомлюють

Укрінформ
Росія застосовує у війні проти України методи, які не використовували у найбільших світових конфліктах, зокрема захоплення ядерних об'єктів, створення штучного голоду у світі.

Про це в коментарі Укрінформу на Анталійському дипломатичному форумі сказав заступник міністра закордонних справ Микола Точицький, який очолює українську делегацію.

“Якщо ми говоримо про ядерну безпеку, то навіть найсуворіші опоненти, починаючи війну, ніколи не використовували ядерні об'єкти, маючи повномасштабну війну один проти одного. Також створення штучного масового голоду - це виключно інструмент РФ, яка створювала перешкоди для вивезення зерна з території України”, - сказав дипломат.

Читайте також: Зеленський зустрівся з гендиректором МАГАТЕ

Заступник міністра наголосив на тому, що зусиллями всього світу Росія має бути зупинена в Україні.

“Тема форуму в Анталії - про дипломатію в період криз. Мова, перш за все, йде про міжнародну кризу, яку створив Путін. І якщо вона не буде подолана Україною та партнерами, вона розповзеться не лише по всій Європі, а по всьому світу. Ви вже бачите результати в багатьох регіонах. Знаємо, хто підживлює конфлікти в Африці та на Близькому Сході”, - сказав Точицький.

Читайте також: Путін звинуватив Захід у початку війни в Україні і лякав ядерною зброєю

За його словами, якщо нині міжнародній спільноті не вдасться повернути Росію до виконання норм міжнародного права, то “страждати будуть всі, просто не всі ще це усвідомлюють”.

Як повідомляв Укрінформ, у Туреччині проходить Анталійський дипломатичний форум, головною темою якого обрано "Розвиток дипломатії в період криз".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-