Байден і Мелоні обговорили в Вашингтоні подальшу підтримку України

Байден і Мелоні обговорили в Вашингтоні подальшу підтримку України

Укрінформ
Продовження міжнародної підтримки України стало однією з головних тем переговорів у п’ятницю в Білому домі між президентом США Джо Байденом і прем’єр-міністром Італії Джорджею Мелоні.

Про це повідомив під час пресбрифінгу координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Лідери підкреслили свою відданість продовжувати підтримку України, яка протистоїть російській агресії»,- зазначив представник Білого дому.

Він додав, що при цьому президент США пообіцяв докласти зусиль, щоби переконати Конгрес ухвалити пакет з додатковим фінансуванням на потреби нацбезпеки, який включає понад $60 мільярдів на підтримку України.

Крім того, глави держав обговорили низку глобальних викликів, у тому числі ескалацію на Близькому Сході, необхідність захисту міжнародного судноплавства в Червоному морі, гуманітарну підтримку мирних палестинців.

Читайте також: Україна в політиці США: стратегічний партнер чи інструмент боротьби

Кірбі нагадав, що Італія цього року головує в G7. Саме тому, за його словами, президент Байден «з нетерпінням чекав» двосторонньої зустрічі з прем’єркою Мелоні, щоб узгодити спільні глобальні пріоритети, які обговорюватимуться на самітах лідерів країн G7, а також НАТО цього року.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого прем’єр-міністр Італії Джорджа Мелоні відвідала з візитом Київ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-