Свириденко і Камерон обговорили посилення співпраці між Україною і Британією

Свириденко і Камерон обговорили посилення співпраці між Україною і Британією

Укрінформ
Перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко під час зустрічі в Лондоні з державним секретарем у закордонних справах Великої Британії Девідом Камероном обговорили ключові напрямки посилення співпраці між країнами.

Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки, передає Укрінформ.

«Першими підписали Угоду про безпекове співробітництво з Україною. Підтримують наше військо, підтримують нашу економіку. Стали рушієм, завдяки якому ми запустили страхування суден у Чорному морі від воєнних ризиків. Україна вдячна за лідерство, яке проявляє уряд Великої Британії та кожен окремий громадянин країни в підтримці стійкості України», — сказала Юлія Свириденко.

Перший віцепрем’єр зазначила, що Україна поставила собі за мету цього року стати більш економічно самодостатньою. Для досягнення цієї мети уряд працює над розширенням експортних можливостей, зокрема посиленням несировинного експорту, зміцненням енергетичного сектору, створенням спільних оборонних підприємств, підтримкою українських виробників, спрямуванням конфіскованих російських активів на підтримку відновлення України.

«Сьогодні міністр запевнив нас, що Великобританія готова і надалі надавати Україні дуже практичну допомогу», — сказала Юлія Свириденко.

Читайте також: Міністр оборони Британії закликав політиків США підтримати Україну

Як відомо, вже досягнуто домовленості про розширення механізму страхування суден UNITY. Велика Британія також надалі підтримуватиме нашу оборону, включно з виробництвом та постачанням безпілотників для українських військових. Сполучене Королівство виділило 200 млн євро на ці потреби. Партнери готові надати свою експертизу для підвищення ефективності приватизації в Україні. Для України це означає можливість залучити додаткові інвестиції та перетворити збиткові підприємства у бізнес, який дає державі додаткові надходження і роботу для українців.

Фото: www.me.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-