Міністр оборони Британії закликав політиків США підтримати Україну

Міністр оборони Британії закликав політиків США підтримати Україну

Укрінформ
Міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс закликав американських політиків підтримати Україну, оскільки «це в інтересах Сполучених Штатів».

Про це він сказав під час відвідання британських та українських військових у гарнізоні Каттерік у Північному Йоркширі, передає Укрінформ із посиланням на Sky News.

«Моє послання тим, хто на Капітолійському пагорбі, дуже просте - я був у Білому домі і на Капітолійському пагорбі минулого місяця. Воно таке: зробіть це (ухваліть допомогу Україні - ред.), тому що це в інтересах Сполучених Штатів Америки», - сказав він.

За словами Шеппса, потрібно показати «не лише Путіну, а й іншим деспотичним лідерам, що їм не вдасться уникнути покарання, просто вичікуючи, поки нам набридне».

Він закликав інші країни, зокрема США, наслідувати приклад Великої Британії та зробити свій внесок у підтримку України.

Читайте також: Без допомоги США Україні буде важко досягти нових успіхів на фронті - Зеленський

«Ми знаємо, що нам потрібно підтримати Україну. Велика Британія надала найбільший пакет за всю історію - 2,5 мільярда фунтів стерлінгів цього року, що більше, ніж 2,3 мільярда фунтів стерлінгів за попередні два роки. Ми дуже, дуже зацікавлені в тому, щоб решта світу теж зробила свій внесок. Американці, очевидно, грають у цьому дуже, дуже велику роль», - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, Сенат США 13 лютого 70 голосами схвалив двопартійний закон про фінансування, що передбачає допомогу Україні, Ізраїлю та іншим країнам-союзникам без урахування заходів боротьби з імміграцією. Далі документ має бути схвалений Палатою представників і підписаний президентом. Проте нижня палата Конгресу США пішла на канікули, залишивши без розгляду схвалений Сенатом пакет допомоги Україні.

У вівторок президент США Джо Байден зустрівся з лідерами Конгресу, в тому числі, для обговорення термінової необхідності ухвалення нового пакету допомоги Україні.

Фото: РА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-