Заяви Макрона про західні війська в Україні: експерт назвав причини розвороту французької політики

Заяви Макрона про західні війська в Україні: експерт назвав причини розвороту французької політики

Укрінформ
Позиція президента Франції Еммануеля Макрона щодо можливості введення західних військ в Україну свідчить про серйозний розворот французької політики, в основі якого лежить кілька фундаментальних причин.

Таку думку висловив президент Центру глобалістики "Стратегія XXI" Михайло Гончар в інтерв’ю Radio NV, передає Укрінформ.

«Є кілька фундаментальних причин, які свідчать про на цей раз серйозний поворот французької політики. Перша – те, що Франція традиційно вважала себе лідером континентальної Європи з геополітичним мисленням, на відміну від найбільшої потуги Європи сусідньої Німеччини», - сказав Гончар.

Другою причиною він назвав те, що зараз у Парижі, як і в багатьох інших столицях, спостерігають за «по суті, банкрутством американської зовнішньої політики».

Читайте також: Захід не має виключати можливості введення сухопутних військ в Україну - Каллас

«А французька політика завжди ішла в піку американській. Тобто якщо зараз у США пробиває собі дорогу неоізоляціонізм у вигляді всіх оцих трампістських заяв і так далі.., то в Парижі, відповідно, автоматично займають іншу позицію. І зараз якраз добра нагода, щоб заповнити цей вакуум лідерства у західних альянсах. Франція Макрона вирішила це зробити», - зауважив експерт.

Третьою причиною Гончар вважає те, що Росія завдала Франції нищівної поразки в Африці.

На думку експерта, Макрон не зміг пробачити Путіну того, що кремлівський диктатор не оцінив належним чином його «традиційну французьку москвофільську лінію поведінки», і «це вже була особиста образа на Путіна».

«Тому з кількох серйозних мотивів складається базис, що в такий оригінальний, неочікуваний спосіб Макрон вирішив не просто нагадати про себе і про Францію як про потугу, а й спробувати задати новий поворот європейській політиці. Тим більше що Франція завжди стояла на позиціях європейської військової автономії», - резюмував президент Центру глобалістики "Стратегія ХХІ".

Читайте також: Єрмак і радник президента Франції обговорили підготовку візиту Макрона в Україну

Як повідомляв Укрінформ, 26 лютого після міжнародної зустрічі щодо підтримки України в Парижі Еммануель Макрон заявив, що не виключає у перспективі участі європейських військ у війні в Україні, водночас наголосивши, що Захід не має консенсусу в цьому питанні.

Згодом, 29 лютого, під час урочистого відкриття Олімпійського селища в Сан-Сен-Дені (регіон Великий Париж) Макрон наголосив, що його позиція щодо можливості введення західних військ в Україну є зваженою та продуманою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-