Україна відкрита до діалогу, щоб зняти занепокоєння польських фермерів і перевізників - Стефанчук

Україна відкрита до діалогу, щоб зняти занепокоєння польських фермерів і перевізників - Стефанчук

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявляє, що Україна відкрита до фахового діалогу, аби зняти всі занепокоєння польських фермерів чи перевізників.

Як передає Укрінформ, про це Стефанчук повідомив у Фейсбуці за результатами зустрічі з маршалком Сейму Республіки Польща Шимоном Головнею.

Сторони обговорили ситуацію на українсько-польському кордоні і роль парламентів у цій проблемі.

Стефанчук акцентував, що Україна багато у чому залежить від постачання автомобільним і залізничним транспортом. "Блокування кордону в умовах війни - поганий сигнал й абсолютно контрпродуктивне рішення", - наголосив Стефанчук.

"І для мене вкрай важливо, щоби ця проблема була вирішена якомога швидше. Україна відкрита до фахового діалогу, аби зняти всі занепокоєння польських фермерів чи перевізників", - зауважив голова парламенту.

На його переконання, "нам потрібно захищати наше добросусідство та дружбу. Це головне".

Як заявив Стефанчук, Україна вдячна Польщі "за значний внесок у протидію російській агресії та консолідацію міжнародної спільноти у допомозі нашій державі. І Сили безпеки й оборони потребують безперервних постачань зброї. Озвучив наші потреби".

Стефанчук і Головня також обговорили реалізацію Формули миру Президента Володимира Зеленського.

Читайте також: Кулеба - європейським урядам: Треба чесно поговорити з фермерами, а не звинувачувати Україну

Як повідомляв Укрінформ, з 9 лютого на території Польщі біля кордону з Україною тривають акції протесту фермерів на дорогах, що ведуть до пунктів пропуску. Головними вимогами протестувальників є заборона імпорту української агропродукції і відмова Польщі від Європейського зеленого курсу.

За цей час сталося п'ять випадків висипання українських агрокультур з вантажних вагонів на колії чи з вантажівок на дорогах.

Фото: Фейсбук Руслан Стефанчук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-