У Раді провели зустріч із представниками черкеського народу

У Раді провели зустріч із представниками черкеського народу

Фото
Укрінформ
У Верховній Раді у рамках роботи ТСК з питань підготовки проєкту основних засад державної політики України щодо взаємодії з національними рухами малих та корінних народів РФ провели зустріч з лідерами черкеського національного руху.

Як передає Укрінформ, про це голова Комітету ВР з питань свободи слова Ярослав Юрчишин повідомив у Телеграмі.

“Провели зустріч з лідерами черкеського національного руху в рамках ТСК по роботі з поневоленими народами. Засідання було присвячене побудові системної взаємодії між Україною та черкеським народом”, - ідеться у повідомленні.

За його словами, головний акцент - розробка дорожньої карти наших спільних дій”.

“Черкеси зі свого боку заявили про створення координаційної ради для взаємодії з Верховною Радою та про підтримку України в її боротьбі з російською агресією. Вдячний тим, хто підтримує нас у цій війні, у тому числі на боці української армії”, - зазначив Юрчишин.

Читайте також: У Раді створили міжфракційне об'єднання «За вільний Кавказ»

Він поінформував, що “окремо приділили увагу проєкту постанови ВР про визнання Україною геноциду черкеського народу, вчиненого російською імперією. Росія системно винищувала цей народ. Вдумайтеся, що за 150 років війни від Великої Черкесії з 6,5 мільйонів людей залишилося менше 500 тисяч. На Великій Черкесії московська орда п'ять разів відпрацьовувала технології голодоморів у ХУІІІ-ХІХ століттях, щоб потім тричі застосувати їх в Україні”.

“Разом затвердили проєкт постанови та після доопрацювання ми направимо його на розгляд українського парламенту. Сподіваюся на підтримку колег у залі”, - підкреслив Юрчишин.

Як повідомляв Укрінформ, 6 жовтня 2022 року Верховна Рада звернулась до міжнародного співтовариства щодо підтримки права на самовизначення корінних народів Російської Федерації.

Фото: Телеграм Ярослава Юрчишина

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-