Для швидшого розгляду законопроєкту про мобілізацію треба вилучити технічні правки - Чернєв

Для швидшого розгляду законопроєкту про мобілізацію треба вилучити технічні правки - Чернєв

Укрінформ
У законопроєкт про мобілізацію внесено багато технічних правок, які треба прибрати для швидшого розгляду документа.

Про це повідомляє пресслужба апарату Верховної Ради з посиланням на народного депутата, заступника голови комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, голови постійної делегації України в ПА НАТО Єгора Чернєва, передає Укрінформ.

За словами політика, комітет з питань нацбезпеки розуміє важливість ухвалення законопроєкту про мобілізацію, тому активно працює над поданими правками, яких загалом понад 4 000.

«Окремі дуже активні парламентарії подали по 100-300 правок, але багато з них мають технічний характер. Якщо в когось було завдання затягнути процес розгляду законопроєкту, то це точно не вдасться», - наголосив народний депутат.

Чернєв пояснив, що всі подані пропозиції парламентаріїв згрупували за шістнадцятьма блоками, й тепер ухвалюються рішення за основу, а далі свою роботу проведе секретаріат комітету, оскільки чимало поправок повторюються.

«Ми розглядатимемо все поблоково, і сподіваюся, що опрацюємо цей документ найближчим часом», - підкреслив політик.

Голова постійної делегації України в ПА НАТО акцентував, що на друге читання законопроєкт може бути винесений уже в березні, «проте тут постає головне питання – як законопроєкт проходитиме сесійну залу, адже кожен народний депутат має право поставити свою правку на голосування. Якщо таке відбудеться, то розгляд може затягнутися на тижні».

Він додав, що існує і спецпроцедура, однак до такого важливого законопроєкту навряд чи доречно її застосовувати.

Читайте також: До «мобілізаційного» законопроєкту подали майже 4,2 тисячі правок - Костенко

«Я сподіваюся, що ми домовимося з усіма фракціями та групами стосовно тих питань, які мають бути залишені в законопроєкті, а також тих, які мають бути прибрані, щоб швидше пройти його в залі», - резюмував парламентарій.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 7 лютого ухвалила в першому читанні законопроєкт "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку" (№10449). 21 лютого закінчився термін подання депутатських правок і пропозицій до другого читання відповідного проєкту закону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-