Cікорський поговорив із Салліваном про підтримку України

Cікорський поговорив із Салліваном про підтримку України

Укрінформ
Глава МЗС Польщі Радослав Сікорський обговорив з радником президента США з національної безпеки Джейком Салліваном підтримку України, зокрема перспективи ухвалення Конгресом США пакету допомоги для України.

Про це МЗС Польщі повідомило у мережі X, передає Укрінформ.

“Зустріч була присвячена потребам та способам допомоги воюючій Україні, двосторонній співпраці та перспективам ухвалення Конгресом США пакету допомоги (для України – ред.)”,- йдеться в повідомленні.

Як відомо, Сікорський перебуває з кількаденних візитом у США.

Раніше Салліван в ефірі «State of the Union» на CNN заявив, що Путін стане «головним бенефіціаром», якщо спікер Палати представників США Майк Джонсон не винесе на голосування законопроєкт з фінансуванням для України.

Як повідомляв Укрінформ, Сенат США 13 лютого 70 голосами схвалив двопартійний закон про фінансування, що передбачає допомогу Україні, Ізраїлю та іншим країнам-союзникам без урахування заходів боротьби з імміграцією. Далі документ має бути схвалений Палатою представників і підписаний президентом. Проте нижня палата Конгресу США пішла на канікули, залишивши без розгляду схвалений Сенатом пакет допомоги Україні.

Читайте також: Єрмак обговорив з Салліваном ситуацію на фронті та нагальні потреби ЗСУ

Адміністрація США на всіх рівнях закликає Палату представників негайно забезпечити надання Україні допомоги, ухваливши законопроєкт із зовнішньою підтримкою, який раніше підтримав Сенат США.

Фото: @MSZ_RP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-