Найближчі місяці буде складно, але Україна має план - Президент

Найближчі місяці буде складно, але Україна має план - Президент

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський передбачає, що у найближчі місяці Україні «буде складно».

Про це Президент Володимир Зеленський сказав на пресконфренції за підсумками форуму «Україна. Рік 2024», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Нам складно буде найближчі місяці, тому що є колихання в США, яке має вплив на деякі держави... У березні-квітні будемо проходити період різних хвиль: і політичних, і фінансових, і тиску різного. Росія буде готувати контрнаступальні дії на початку літа, або наприкінці травня. Якщо зможуть... Вони будуть готуватися. Ми будемо готуватися до їхнього бою», - сказав Зеленський.

Президент наголосив, що Україна зі свого боку підготує план «і буде йти за ним».

«Переломним моментом стануть вибори у США, і ми розумітимемо, що відбудеться після цього. Я вважаю, що ми зможемо провести перший саміт (миру - ред.), принаймні ми зробимо все, щоб підготувати перший документ для світу, який може привести до закінчення війни, яка має закінчитися справедливим миром для нас всіх, для України», - заявив Зеленський.

Читайте також: Зеленський - про підтримку партнерів: Хтось може зійти з дистанції, а хтось і доєднатися

Ситуація наприкінці року, за його словами, залежатиме від багатьох факторів.

«Якби зараз або в найближчі місяці Україна змогла отримати 10 систем Patriot для ключових індустріальних центрів, якби ці системи ми могли застосувати ближче до лінії фронту, вони (загарбники - ред.) до нас не підійшли б, відступили. Ми би зламали їхні лінії оборони і пішли вперед. 10 Patriot кардинально змінили б ситуацію», - переконаний Президент.

Водночас він додав, що це не означає що системи Patriot вирішують усе.

«Таких назв (озброєння - ред.) дві-три - і кінець їх обороні. І тоді ви зможете собі відповісти на запитання: так чому в України цього немає? Значить, це не всім потрібно. Значить, не все можливо. Або значить - все попереду, і від цього залежить, яким буде кінець цього року», - сказав Зеленський.

Як повідомлялося, раніше Президент зазначив, що ЗРК Patriot коштує 1,5 млрд доларів. Просто купити його неможливо, відповідних систем у світі немає, а наявні аналоги - теж у невеликій кількості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-