Зеленський - про підтримку партнерів: Хтось може зійти з дистанції, а хтось і доєднатися

Зеленський - про підтримку партнерів: Хтось може зійти з дистанції, а хтось і доєднатися

Укрінформ
Під час війни України із РФ певні партнери української держави можуть і зійти із дистанції - натомість інші держави можуть і доєднатися до підтримки нашої країни.

Про це під час пресконференції поінформував Президент Володимир Зеленський, відповідаючи на питання, що має робити Україна, якщо хтось із її ключових партнерів вирішить зійти з дистанції, передає кореспондент Укрінформу.

«(Україна має - ред.) дипломатично працювати, щоб ніхто не зійшов з дистанції. Це залежить не тільки від нас, але і від нас. (Це - ред.) залежить від суспільств тих чи інших країн. На дистанції може хтось зійти, але може хтось і прийти», - заявив він.

Зеленський констатував, що це питання, зокрема, залежить і від виборчих процесів у інших країнах.

Читайте також: Зеленський вважає, що дехто із західних країн боїться поразки Росії

«Упродовж виборів якщо соціум підтримує твою допомогу Україні, то тобі будуть допомагати. Якщо ні - то ти або не будеш (допомагати Україні - ред.), або будеш зменшувати (цю допомогу - ред.), або будеш втрачати підтримку суспільства. І тут найбільш сміливі люди борються, навіть борються з суспільною думкою, щоб допомагати Україні», - зазначив Президент.

Глава української держави сказав, що знає, що тих, хто втрачав свої посади керівників держави заради підтримки України, через те, що йшов проти суспільної думки - дуже мало.

«Так, багато лідерів змінювали суспільну думку, особливо у тих державах, де довгі роки панувала присутність, принаймні інформаційна, РФ. Вони змінювали, ламали (цю думку - ред.) і вони дійсно розповідали правду суспільствам, і ті починали розуміти, де вони живуть. І тут я б їм подякував», - поінформував він.

Зеленський зазначив, що на початку повномасштабної війни всі нордичні країни були скептичні до європейського майбутнього українців, а сьогодні - повністю на боці України.

«Це говорить про те, що вони знають, хто такий Путін, розуміють, що це за ворог, і це говорить про те, що завжди багато чого залежить від лідерів - лідери спілкуються зі своїми людьми, із суспільством, роз'яснюють, показують тощо», - заявив Президент.

Читайте також: Зеленський анонсував нові домовленості, які посилять ЗСУ та захист міст

Глава української держави нагадав, що нещодавно він зустрічався у Львові з і прем‘єр-міністром Данії Метте Фредеріксен і розповів, що там (у Данії - ред.) підтримка України серед представників суспільства навіть зростає через 2 роки повномасштабної війни.

За його словами, українська влада працює над підтримкою і інших континентів.

«Це складніше. Європа у цьому сенсі найпотужніша, і США. Європа - бо вона розуміє, що війна не десь там, а тут. А США - наші партнери, які розуміють, що ми боремося за демократію», - сказав Зеленський.

Як повідомлялося, Естонія, Данія, Норвегія, Литва та Латвія лідирують за загальними зобов’язаннями з допомоги Україні, якщо вимірювати допомогу у співвідношенні до ВВП цих країн.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-