Стефанчук пообіцяв невдовзі приклад просування інтересів України у Конгресі США

Стефанчук пообіцяв невдовзі приклад просування інтересів України у Конгресі США

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук зазначив, що найближчим часом буде новий приклад просування інтересів України в Конгресі США.

Про це спікер сказав під час форуму «Україна. Рік 2024», передає кореспондент Укрінформу.

За словами спікера, ВР «не скидає ... наші відносини з Конгресом Сполучених Штатів Америки». Голова Ради підкреслив, що Україна цінує двопалатну і двопартійну підтримку з боку США.

«Буквально завтра - післязавтра ви отримаєте новий приклад спікерської співпраці на рівні того, як треба просувати інтереси України в Конгресі Сполучених Штатів Америки», - сказав Стефанчук.

За його словами, також досягнуто високого рівня співробітництва з парламентами країн «Великої сімки». «І я вже маю можливість цього року втретє взяти участь в засіданні спікерів «Великої сімки», - зазначив спікер.

Голова ВР також відзначив плідну співпрацю з Європейським парламентом, Вишеградською групою.

«Ми також розраховуємо пожвавити формат взаємодії у трикутнику Україна - Польща - Литва, Україна - Молдова - Румунія, і взагалі переглянути нашу роботу з нашими найближчими сусідами», - наголосив спікер.

Читайте також: Щойно Конгрес ухвалить допомогу Україні, поставки почнуться доволі швидко - Пентагон

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський 23 лютого зустрівся з американськими сенаторами. Він назвав цей візит до України серйозним меседжем з боку Сполучених Штатів.

Адміністрація США на всіх рівнях послідовно закликає Палату представників негайно забезпечити надання Україні допомоги, ухваливши законопроєкт із зовнішньою підтримкою, який раніше підтримав Сенат США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-