Рютте: Це не лише боротьба України, а також важливі цінності, які ми відстоюємо

Рютте: Це не лише боротьба України, а також важливі цінності, які ми відстоюємо

Укрінформ
Прем’єр-міністр Нідерландців Марк Рютте заявив, що боротьба України проти Росії - це не тільки боротьба України, а це також важливі цінності, які відстоюються: демократія, свобода та право на самовизначення.

Як повідомляє Укрінформ, про це він написав у соцмережі Х.

“Сьогодні ми розмірковуємо про те, що два роки тому почалося повномасштабне вторгнення Росії в Україну. Два неймовірно важкі роки, які коштували багатьох українських життів. Але також два роки, протягом яких Україна продовжує стояти та досягає успіхів. Це не тільки боротьба України. Це також важливі цінності, які ми відстоюємо: демократія, свобода та право на самовизначення. І це стосується нашої власної безпеки, бо якщо Путін досягне успіху в Україні, він не зупиниться на цьому”, - написав Рютте.

Від імені Нідерландів спеціальні звернення також опублікували королівська родина, очільниця МЗС та міністерка оборони країни.

Король Вільгельм-Александр та королева Максіма соцмережі X відзначили героїзм українців у боротьбі, назвавши це прикладом для усіх, та запевнили у підтримці.

Міністерка оборони країни Кайса Оллонгрен, окрім звернення до другої річниці, поділилася інфографікою про вже виконані та майбутні постачання зброї для України.

"Нідерланди підпишуть довгострокову безпекову угоду з Україною. Тому ми продовжуватимемо нашу підтримку зараз і в майбутньому. Невтомна боротьба України має вирішальне значення для безпеки в Європі. Ми повинні й надалі виступати єдиним фронтом проти агресії Путіна", - зазначила вона.

"Наша підтримка не похитнеться. Нідерланди поруч з вами на кожному кроці цього шляху", – запевнила міністр закордонних справ країни Ганке Брюїнс Слот.

Читайте також: Шольц: Україна виживе, бо вона сильна, мужня і має друзів у Європі та світі

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року Російська Федерація розпочала повномасштабну війну проти України. Від початку агресії ЄС та його країни-члени надають Україні безпрецедентну політичну, економічну, фінансову, військову та гуманітарну допомогу, загальний обсяг якої вже сягнув 90 мільярдів євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-