У штаб-квартирі НАТО 23 лютого відбулася церемонія з нагоди других роковин війни в Україні

У штаб-квартирі НАТО 23 лютого відбулася церемонія з нагоди других роковин війни в Україні

Укрінформ
У Брюссельській штаб-квартирі НАТО 23 лютого відбулася спеціальна церемонія з нагоди другої річниці з початку злочинної російської агресії проти України, учасники заходу вшанували мужню боротьбу українського народу та висловили намір підтримувати державу до перемоги над агресором.

Як повідомляє Укрінформ, інформація про цей захід оприлюднена на сайті НАТО.

«Під час церемонії на відзнаку двох років з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане наголосив на важливості підтримки України… привітав успіхи України на полі бою, що були досягнуті з початку вторгнення, та підкреслив, що НАТО буде продовжувати виконувати свої зобов’язання перед країною», - йдеться у повідомленні.

Джоане нагадав, що з початку війни Альянс та його країни-союзниці надали Україні велику та різноманітну допомогу. Союзники підтвердили рішення, що Україна буде членом НАТО.

«Я вірю в Україну. Я вірю в НАТО. І я вірю, що разом ми зможемо забезпечити більш захищене майбутнє для всіх нас… Україна продовжує боротьбу, для досягнення перемоги. НАТО буде підтримувати вас у цьому», - зазначив Мірча Джоане.

У церемонії взяла участь керівниця Місії України при НАТО Посол Наталія Галібаренко.

Учасники церемонії хвилиною мовчання вшанували пам'ять захисників та мирних українців, які загинули під час російської агресії. Після цього пролунав гімн України у виконанні українського баритона Володимира Капшука, який наразі виступає в Opera National de Paris.

Читайте також: Боротьба України за свободу надихає світ - Мецола

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року Російська Федерація розпочала повномасштабну, нічим не спровоковану агресивну війну проти України. З першого дня російської агресії НАТО та країни-союзниці надають Україні та її Збройним силам суттєву політичну та практичну допомогу, включаючи постачання військового обладнання, сучасної зброї, боєприпасів, продовжують надавати тренування для українських військовослужбовців, які боронять Батьківщину від російських загарбників.

Фото: НАТО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-