Гопко вважає, що Захід має змінити своє ставлення до санкційної політики

Гопко вважає, що Захід має змінити своє ставлення до санкційної політики

Ексклюзив
Укрінформ
Захід має відійти від логіки «ми запроваджуємо такі санкції, які комфортні нам, і не шкодять нашій економіці».

Таку думку висловила керівниця громадської організації «Мережа національних інтересів «АНТС», голова Комітету у закордонних справах Верховної Ради восьмого скликання Ганна Гопко в інтерв’ю Укрінформу.

«Захід має вийти з логіки «ми запроваджуємо такі санкції, які комфортні нам, і не шкодять нашій економіці», - наголосила Гопко й додала, що на жаль, міжнародні партнери зараз «міряються і хваляться пакетами санкцій, а потрібно - їх ефективністю» щодо впливу на російську економіку.

За її словами, ще однією проблемою санкцій є їх поступовість.

«Це абсолютно неправильна логіка, адже вона дозволяє Росії адаптуватися до накладених на неї санкцій та обмежень», - наголосила Гопко.

Водночас вона нагадала, що Росія продовжує використовувати технологічну базу західних країн, зокрема використовує для виготовлення своїх ракет, БПЛА та іншої військової техніки, складові виробництва США, Швейцарії, Німеччини, Японії, Тайваню та інших країн.

Читайте також: Експерт: Майже вся компонентна база в російській зброї на сьогодні - іноземна

«Західні компоненти в російській зброї дозволяють агресору продовжувати нарощувати виробництво і знищувати Україну», - наголосила Гопко.

Як повідомляв Укрінформ, пакет нових масштабних санкцій проти РФ, які адміністрація США очікує оголосити ближчими днями, буде націлений у тому числі проти російської військової машини, ВПК цієї країни, а також режиму, який переслідує опозиціонерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-