Напад Росії на НАТО може статися дуже несподівано - Гопко

Напад Росії на НАТО може статися дуже несподівано - Гопко

Укрінформ
Відсутність гідної реакції НАТО на російські ракети, які були на території Польщі чи Румунії, свідчить про те, що НАТО хоче виграти час для підготовки до зіткнення з РФ.

Про це повідомила керівниця громадської організації «Мережа національних інтересів «АНТС», голова Комітету у закордонних справах Верховної Ради VIII скликання Ганна Гопко в інтерв’ю Укрінформу.

«Уже зараз дехто готується до безпосереднього зіткнення Росії з країнами-членами НАТО, називають різні терміни – два, три, п'ять років. Хоча, як на мене, це може статися дуже несподівано», - підкреслила Гопко.

Вона зауважила, що відсутність гідної реакції Польщі чи Румунії, коли російські ракети були на їх території, свідчить про те, що НАТО хоче виграти час.

У цьому контексті вона пояснила, що саме тому дехто зі світових лідерів розглядає варіант перемовин між Україною і Росією.

«Частина аргументує таку позицію неможливістю постачання Україні необхідної кількості озброєння для подальшого ведення активної боротьби. Частина вважає, що перемовини дадуть можливість виграти стратегічну паузу, щоб підготуватися до великої війни з РФ», - додала політикиня.

Гопко наголосила, що з одного боку, дуже добре, що світ усвідомлює неминучість війни і важливість підготовки, а з іншого - Україну не влаштовує варіант відтягування цих подій шляхом умовних поступок Росії.

Читайте також: Безпосередньої військової загрози для членів НАТО немає - Столтенберг

«У світі зараз виникає розрив між військовими, які готуються до зіткнення, і політиками, які залежать від суспільств. Політики не готові переводити економіку своїх країн на воєнні рейки, тому що небезпеку рашизму в Європі не бачать так само, як не бачили небезпеку нацизму перед Другою світовою війною», - зазначила політикиня.

Як повідомляв Укрінформ, Україна планує підписати безпекові угоди з більш як 20 державами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-