Військові та гуманітарні вантажі: Кулеба обговорив з польською стороною проблемні питання

Військові та гуманітарні вантажі: Кулеба обговорив з польською стороною проблемні питання

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба обговорив із керівником Кабінету премʼєр-міністра Польщі Павлем Грасем і головою Комісії у закордонних справах Сейму Польщі Павлем Ковалем проблемні питання між двома державами та нарощення військових постачань.

Про це глава української дипломатії повідомив у соцмережі X, передає Укрінформ.

«Провів у Варшаві щиру та понад годинну розмову з керівником Кабінету Премʼєр-міністра Польщі Павлем Грасем і Головою Комісії у закордонних справах Сейму Польщі Павлем Ковалем. Обидва уряди налаштовані на вирішення проблемних питань», – заявив Кулеба.

Він подякував польській стороні за рішення, які гарантуватимуть безперешкодні постачання військових і гуманітарних вантажів в Україну.

Сторони також обговорили подальші спільні зусилля для нарощування військових постачань.

«У Києві і Варшаві є чітке розуміння, хто є нашим спільним ворогом», – підкреслив міністр.

Читайте також: Кулеба - про затримку схвалення допомоги: Один день дебатів в одному місці коштує життя в іншому

Як повідомлялося, 21 лютого Зеленський публічно звернувся до польської сторони з пропозицією провести зустріч на кордоні за участю урядів та, ймовірно, президентів двох сторін для обговорення ситуації, що склалася внаслідок блокування кордону, та запросив на цю зустріч представників Європейської комісії.

Як раніше, 22 лютого, повідомив глава польського уряду Дональд Туск, зустріч урядів України і Польщі відбудеться 28 березня у Варшаві. До цього часу обидві країни працюватимуть на технічному рівні, аби розв'язати економічні проблеми.

Фото: Х Дмитро Кулеба

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-