Єврокомісія представить «рамки» для переговорів з Україною, щойно ті будуть готові - речник

Єврокомісія представить «рамки» для переговорів з Україною, щойно ті будуть готові - речник

Укрінформ
Європейська комісія продовжує опрацьовувати рамкові умови для початку переговорів про членство з Україною, та представить їх за кілька тижнів, або пізніше, щойно ці рамкові умови будуть готові.

Про це сьогодні у Брюсселі на брифінгу для преси заявив речник Європейської комісії Ерік Мамер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вчора президент (Європейської комісії – ред.) підтвердила, що ми працюємо над підготовкою цих рамкових умов для переговорів, які можуть бути представлені, щойно вони будуть готові, - протягом наступних кількох тижнів, або, ймовірно, пізніше. Для цього не встановлені жодні точні дати… Питання не в тому, щоб прискорювати цей процес, а щоб бути готовими (до переговорів – ред.)», - зазначив речник Єврокомісії.

Як повідомлялося, 14 грудня минулого року Європейська рада ухвалила політичне рішення розпочати переговори про членство в ЄС з Україною і Молдовою, та доручила Єврокомісії підготувати для Ради ЄС рамкові умови для початку таких переговорів з урахуванням виконання країнами-кандидатами рекомендацій, що були визначені Європейською комісією.

Читайте також: Вступ до ЄС: уряд представив партнерам план України щодо переговорів

21 лютого президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн висловила переконання, що підготовка таких рамкових умов забере певний час. Та частина, що стосується України, за її словами, може бути готовою на початку літа.

Вибори до Європейського парламенту пройдуть 6 - 9 червня, після чого розпочнеться процес формування нового складу Європейської комісії.

Фото: eumetsat.int 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-