У Берліні розуміють неможливість проведення виборів в Україні під час воєнного стану

У Берліні розуміють неможливість проведення виборів в Україні під час воєнного стану

Укрінформ
Проведення демократичний виборів в Україні в умовах воєнного стану неможливо.

Про це заявив речник Федерального уряду Німеччини Штеффен Гебештрайт, відповідаючи на запитання журналістів на брифінгу в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Він нагадав, що наразі триває жорстока агресивна війна Росії проти України, в якій уже загинули та отримали поранення сотні тисяч людей.

«Це ситуація, в якій проведення демократичних виборів, які повинні проходити по усій країні, дуже важко собі уявити. Така можливість була б дуже обмеженою», - сказав Габештрайт.

Речник підкреслив, що Німеччина підтримує Україну на шляху до ЄС. Майбутнє членство в Європейському Союзі та підготовка до нього передбачає абсолютно чіткі демократичні процеси, і Україна готова їх дотримуватися.

«Але з огляду на ситуацію в даний момент в державі, проведення там виборів не можна, чесно кажучи, вважати за можливе», - повторив Гебештрайт. За його словами, в Берліні з повним розумінням відносяться до рішення відкласти вибори.

Читайте також: Про будь-які вибори доцільно говорити щонайменше через пів року після завершення війни – депутат

Вибори глави держави мають відбутися, за законом, в останню неділю березня п'ятого року повноважень Президента. Однак відповідно до режиму воєнного стану, який запровадила Верховна Рада 24 лютого 2022 року, проведення виборів заборонено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-