Президентка Єврокомісії відвідала у Берліні «Café Київ»

Президентка Єврокомісії відвідала у Берліні «Café Київ»

Відео
Укрінформ
Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн відвідала захід «Café Київ» у Берліні 19 лютого.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Очільниця Єврокомісії оглянула виставки, завітала до крамнички з традиційним українським одягом і скуштувала українські смаколики.

У своїй промові політик висловила впевненість у європейському майбутньому України та закликала разом допомогти здійснити цю мрію українців.

Фон дер Ляєн зазначила, що 10 років тому українці обрали свободу, країна прагне стати членом ЄС. «Я не кажу - Європи, тому що ви і є Європа», - уточнила вона.

За її словами, українці прагнуть демократії, хочуть самі обирати свою долю, бути суверенною державою. Саме за ці цінності стоїть і ЄС, і він підтримує Україну.

Читайте також: Урсула фон дер Ляєн - про вступ України до ЄС: у Європі не може бути «сірих зон»

Натомість Росія розпочала свою війну з намагання зруйнувати цю мрію України. «Путін не може і не досягне успіху в цьому. Європейці зрозуміли це», - сказала фон дер Ляєн.

«Українці надзвичайно важливі для Європи. Результати цієї війни впливатимуть на континент роками, якщо не десятиріччями. Наша безпека, наша свобода, наші цінності залежить від цього. Українці борються за нас,.. і ми не повинні цього ніколи забувати», - заявила фон дер Ляєн.

За словами політика, на боці України стоїть широкий альянс держав. Вперше в історії Євросоюз передає зброю державі, яка насправді має захищати себе. Фон дер Ляєн нагадала, що ЄС та країни-члени надали Україні військову допомогу на суму близько 28 млрд євро, українські військові проходять підготовку в країнах Євросоюзу. А схвалення нещодавно 50 млрд євро допомоги є ще одним знаком того, що європейські партнери стоятимуть на боці Україні «стільки, скільки буде потрібно».

Президентка Єврокомісії також відзначила процес реформ в Україні. «Я бачу цей шлях і надзвичайно вражена, з якою дисципліною, впертістю українці проводять всі необхідні реформи попри війну», - підкреслила глава ЄК.

Вона наголосила: «Членство України в ЄС - велика мета… Наблизьмо разом це майбутнє України».

Читайте також: Український ВПК має стати частиною європейської оборонної промисловості - фон дер Ляєн

Фон дер Ляєн підкреслила, що Путін не повинен перемогти. За її словами, путінський режим виявляє надзвичайну жорстокість не лише на окупованих територіях, а й щодо власних громадян. «Ми вкотре пересвідчилися в цьому, коли дізналися, що Олексій Навальний був убитий», - заявила президент ЄК.

На її переконання, Путін є загрозою не лише для власної країни: «Він - загроза для сусідів. Ми маємо поставити цьому заслін».

Як повідомляв Укрінформ, захід «Café Київ» проходить у Берліні вдруге. Вперше його було проведено рік тому, у першу річницю повномасштабної війни. Цьогоріч його гасло «Ми обираємо свободу».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-