Путін розуміє тільки силу, тому підтримка України має бути безперервною - президент Фінляндії

Путін розуміє тільки силу, тому підтримка України має бути безперервною - президент Фінляндії

Укрінформ
Новообраний президент Фінляндії Александр Стубб заявив, що для Путіна війна з Україною занадто важлива, тому Києву потрібна постійна військова підтримка.

Про це повідомляє Yle, передає Укрінформ. 

"Ця війна занадто велика для Путіна, щоб зазнати поразки, і саме це робить її досить проблематичною. Єдине, що розуміє Путін - це сила. Ви покажете будь-яку слабкість, будь-які м'які фактори - і він нападе", - сказав Стубб. 

Він наголосив, що підтримка України має бути безперервною, як економічна, так і військова, і постачання зброї є актуальною проблемою.

Стубб, який обіймав посаду міністра закордонних справ у 2008 році, коли Росія вторглася в Грузію, припустив, що Грузія була другорядною проблемою для Путіна, тоді як війна в Україні не є такою.

Він також зазначив, що Росія повинна понести відповідальність за війну в Україні та смерть опозиціонера Олексія Навального. Однак додав, що важко сказати, як саме буде досягнута ця відповідальність.

"Я особисто сподіваюся, що Китай буде залучений. Вони зараз знаходяться за кермом у відносинах з Росією", - зауважив президент Фінляндії.

Читайте також: Найкращою відповіддю на смерть Навального стане допомога Україні - прем’єр Фінляндії

Відповідаючи на запитання журналістів, чи не зазнав Захід невдачі у підтримці України, Стубб сказав: "Якби Захід не підтримав Україну, вона б більше не існувала".

Фінський лідер також розповів, що отримав запрошення до Києва після зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським на Мюнхенській конференції з безпеки.

Як повідомляв Укрінформ, на Мюнхенській конференції з питань безпеки 16-18 лютого Президент Володимир Зеленський обговорив з обраним Президентом Фінляндської Республіки Александром Стуббом оборонні потреби української армії.

Фото: Ritzau Scanpix/Niels Christian Vilmann

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-