Якщо Путін завоює Україну, він збере всі її ресурси для атаки на Європу - Сікорський

Якщо Путін завоює Україну, він збере всі її ресурси для атаки на Європу - Сікорський

Укрінформ
Якщо російському диктатору Володимиру Путіну вдасться завоювати Україну, він збере всі її ресурси для атаки на Європу.

Про це міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив під час 7-го Українського ланчу з нагоди Мюнхенської конференції з безпеки, організованого Фондом Віктора Пінчука, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Нам у Західній Європі треба переконати населення і лідерів, що стримувати Путіна після того, як він завоює Україну, буде набагато дорожче, ніж стримувати Путіна зараз, тому що Путін зробить з усієї Україною те, що він зробив з Донбасом. Він збере людей та індустріальні ресурси, аби піти далі. Він набиратиме українців у свою армію, щоб атакувати нас. Це жахлива перспектива”, – сказав він

Сікорський наголосив, що в Польщі чудово знають, що вони стикаються з тією самою проблемою, що і їхні предки в 1938-1939 роках.

Глава МЗС також зауважив, що з усіма своїми фінансовими ресурсами Європа нині не здатна виробляти все потрібне озброєння і боєприпаси без США.

Читайте також: Польща хоче бути економічним хабом з відбудови України - Сікорський

“Якщо США не прийме цей пакет, Україна стикнеться із серйозними складнощами. І США потім виглядатиме як ненадійний партнер. “Вони закликають боротися, а потім через якесь дивне побоювання, про яке ви раніше не чули, вони не йдуть до кінця”. Це матиме наслідки для США по всьому світові”, – спрогнозував міністр.

Як повідомляв Укрінформ, у Мюнхені проходить міжнародна безпекова конференція, під час якої провідні урядовці й політики світу, представники міжнародних організацій, громадськості та наукової спільноти обговорюють найгостріші глобальні проблеми сьогодення.

Фото: weekendfm.pl 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-