Агресія проти України стала «абсолютним стратегічним дном» для Путіна - Блінкен

Агресія проти України стала «абсолютним стратегічним дном» для Путіна - Блінкен

Укрінформ
Широкомасштабна агресія Росії проти України стала “абсолютним стратегічним дном” для Путіна і Росії, послабила її військово, економічно, дипломатично. Також вона принесла протилежні російським намірам результати, зокрема розширення та посилення НАТО.

Про це держсекретар США Ентоні Блінкен сказав у ході Мюнхенської безпекової конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ця агресія проти України стала абсолютним стратегічним дном для Володимира Путіна і для Росії. Росія слабша військово, слабша економічно. Дипломатично слабше. Європа позбулася енергетичної залежності від Росії за два роки. Українці стали більш об’єднаними, в тому числі проти Росії, чого, звичайно, не було в 2014 році. Не запланований, але це результат дій Росії”, - сказав Блінкен.

Окрім того, за його словами, дії Путіна посилили НАТО, хоч він і прагнув протилежного.

“І, безумовно, з 2022 року ми маємо альянс НАТО, оборонний альянс, який не має наміру нападати на Росію; який має лише захищати своїх членів, але який тепер сильніший та більший. Усе це є результатом дій Росії, які прискорюють те, чого вона хотіла запобігти”, - сказав держсекретар.

Очільник американської дипломатії наголосив на тому, що солідарність, яка вже була продемонстрована Україні, повинна зберігатися.

“Маємо ​​рішучість десятків країн зробити дві речі: по-перше, переконатися, що Україна має те, що їй потрібно, щоб негайно подолати російську агресію. А по-друге, щоб вивести Україну на шлях, на якому вона буде зростати в наступні місяці та роки, буде здатна міцно стояти на своїх ногах – у військовому, економічному та демократичному планах. Це найсильніший докір Путіну, це найсильніший докір усім тим, хто хоче послаблення України”, - сказав Блінкен.

Читайте також: Кулеба після зустрічі з Блінкеном: Працюємо над рішенням для продовження військової допомоги США

Держсекретар США наголосив на тому, що широкомасштабне вторгнення Росії в Україну зачепило основні принципи міжнародної системи, у збереженні якої зацікавлений увесь світ, тому солідарність з Україною стосується усіх.

Як повідомлялося, сьогодні у Мюнхені, Німеччина, триває міжнародна безпекова конференція, в ході якої провідні урядовці й політики світу, представники міжнародних організацій, разом із представниками громадськості та наукової спільноти, обговорюють найгостріші глобальні проблеми сьогодення.

Фото: Pool

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-