Захід не до кінця усвідомлює серйозність виклику в Україні - Гончаренко

Захід не до кінця усвідомлює серйозність виклику в Україні - Гончаренко

Ексклюзив
Укрінформ
Захід, можливо, не до кінця усвідомлює виклик, з яким стикається наразі Україна в контексті браку боєприпасів та відкладання на далеке майбутнє членства України в НАТО.

Про це заявив народний депутат Олексій Гончаренко на полях Мюнхенської безпекової конференції, передає Укрінформ.

«Членство в НАТО після війни – це сигнал Путіну ніколи не закінчувати війну. Це дуже поганий сигнал», - сказав парламентарій, реагуючи на заяви з боку американських політиків, які пролунали на конференції про те, що Україна стане членом альянсу, але лише після завершення війни.

Не викликає в депутата ВРУ оптимізму також перспектива схвалення Конгресом пакету допомоги Україні. Пакету від США може не бути взагалі, вважає Гончаренко, принаймні, його не буде найближчим часом, адже проблеми з підтримкою пакету допомоги «є вже дуже серйозними».

Читайте також: Камишін закликав країни НАТО закупити мільйон дронів в українських виробників

«В умовах, коли США буксують, потрібна допомога ЄС, щоби Європа закрила цю прогалину», - сказав він.

Гончаренко підкреслив, що через брак боєприпасів Україна наразі втрачає Авдіївку. Отже затримки в постачанні амуніції вже мають прямий вплив на полі бою.

«Війна не закінчилася, ми воюємо, Україні потрібна підтримка. Ми зупиняємо тиранію, але нам дуже складно. Те, що відбувається в США, і те, що КНДР може поставити більше боєприпасів Росії, ніж весь ЄС Україні - все це величезні знаки питання».

Після спілкування в Мюнхені з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом і президенткою Єврокомісії в українського політика склалося враження, що «вони не розуміють, наскільки це критичний виклик».

Читайте також: Ситуація на полі бою є важкою, але не варто недооцінювати Україну - Столтенберг

Гончаренко назвав участь Президента Володимира Зеленського в суботу дуже важливою, головною подією другого дня роботи конференції, адже «нам треба максимально змінити настрій тут» і довести, що підтримка Україні потрібна тут і зараз.

Наразі, попри те, що майже всі згадують Україну у виступах, тема дещо «посунута».

Мюнхенська безпекова конференція проходить 16-18 лютого. В суботу очікується виступ на ній Президента Зеленського, а також низка двосторонніх зустрічей української делегації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-