НАТО для стримування Росії має збільшити оборонні витрати та резерви - міністр оборони Естонії

НАТО для стримування Росії має збільшити оборонні витрати та резерви - міністр оборони Естонії

Укрінформ
На тлі активного кількісного збільшення російського війська та витрат на оборону з бюджету РФ, НАТО слід робити кроки для більш ефективного її стримування. Зокрема збільшувати оборонні витрати, військову присутність в Європі, нарощувати фінансові та воєнні резерви.

Про це міністр оборони Естонії Ханно Певкур сказав журналістам на полях саміту міністрів оборони країн НАТО в Брюсселі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми бачимо, що Росія посилює свою армію й робить це сьогодні. Зараз більше солдатів в її армії, аніж було до вторгнення в Україну. І як всі ви, можливо, знаєте, її план - досягти рівня 1,5 млн солдатів... Російська економіка фактично працює в умовах війни. Військовий бюджет складає близько 30% від державного бюджету. І це означає, що тут в НАТО, ми повинні реагувати на це”, - сказав Певкур.

На його переконання, для більш ефективного стримування Росії НАТО має збільшити свої оборонні витрати, кількість сил НАТО в Європі, свої фінансові та воєнні резерви.

Міністр додав, що Естонія буде підтримувати свої витрати на оборону на рівні щонайменше 3% ВВП у найближчі роки, та нагадав, що зараз цей показник складає 3,2%.

Читайте також: Країни НАТО підтвердили рішучість у продовженні військової підтримки України - Столтенберг

Також він зауважив, що Естонія надає допомогу Україні із власних запасів та закликав інші країни поповнювати свої запаси, аби відправки в Україну відбувалися без зволікань.

Також він анонсував свій візит в Київ наступного місяця.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Грант Шеппс у Брюсселі перед початком зустрічі глав оборонних відомств країн НАТО заявив, що країни-члени НАТО мають надати Україні все, чого вона потребує для перемоги.

 Фото: Minister of Defence Estonia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-