Міністр оборони Фінляндії: Потрібно підтримувати Україну стільки, скільки необхідно

Міністр оборони Фінляндії: Потрібно підтримувати Україну стільки, скільки необхідно

Укрінформ
Країни НАТО мають продовжувати надавати Україні потужну підтримку стільки, скільки вона потребуватиме.

Про це сьогодні у Брюсселі перед початком зустрічі міністрів оборони країн НАТО сказав міністр оборони Фінляндії Антті Хяккянен, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Звичайно, важливо мати цей діалог між Україною і НАТО. Підтримка України має бути сильною до тих пір, поки вона необхідна", - зазначив він, коментуючи очікуване засідання Ради Україна-НАТО.

Хяккянен вказав на те, що у рамках підтримки України Фінляндія ухвалила у грудні минулого року рішення подвоїти виробництво боєприпасів. За його словами, у країнах ЄС зараз є "позитивні ознаки того, що Європа може надати досить багато боєприпасів упродовж 1-2 років і що зараз все йде в правильному напрямку".

Читайте також: НАТО потребує більше зброї та боєприпасів для себе й України - Столтенберг

Міністр додав, що європейські країни повинні відігравати набагато більшу роль у власній обороні, що означає збільшення оборонних бюджетів та швидке нарощування оборонної промисловості.

Як повідомлялося, сьогодні у Брюсселі проходить зустріч міністрів оборони країн Альянсу, в рамках якої відбудеться засідання Ради Україна-НАТО. Очікується, що міністр оборони України Рустем Умєров візьме участь у цьому заході в режимі телеконференції.

Фото: Mikko Mäntyniemi

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-