Пісторіус: Не повинно бути сумніву, що ми міцно стоїмо на боці України

Пісторіус: Не повинно бути сумніву, що ми міцно стоїмо на боці України

Укрінформ
Ні в кого не має бути сумніву в готовності партнерів України продовжувати підтримувати її, про це говорять на зустрічі очільників оборонних відомств НАТО та йтиметься на Мюнхенській безпековій конференції.

Про це заявив глава Міноборони ФРН Борис Пісторіус у Брюсселі перед початком зустрічі міністрів оборони Альянсу, передає кореспондент Укрінформу.

«Не повинно бути сумніву, що ми міцно та згуртовано стоїмо на боці України. Це не лише битва України проти російського агресора, це битва за міжнародний порядок, який базується на правилах, за безпеку кожної країни проти можливого імперіалістичного нападу. Ми всі маємо взяти на себе відповідальність і допомагати, чим можемо...Ми маємо підкреслити нашу готовність підтримати Україну», - сказав Пісторіус.

Він висловив сподівання, що США зрештою остаточно схвалять виділення Україні понад 60 млрд доларів допомоги, про що говоритиме, зокрема, з американськими законодавцями з обох партій і палат Конгресу на полях конференції в Мюнхені, яка розпочинається у п’ятницю.

Стосовно боєприпасів, яких Україна дуже потребує зараз, політик запевнив, що скорочуються ланцюги постачання, а процес виробництва прискорюється, але він забирає стільки часи, скільки потребує.

«Ми робимо все, що можемо», - підкреслив міністр.

Читайте також: НАТО потребує більше зброї та боєприпасів для себе й України - Столтенберг

У контексті НАТО він назвав дуже важливим сигналом те, що Німеччина, як і 17 інших членів Альянсу, цього року вперше досягнуть домовленої квоти витрат на оборону – 2% ВВП.

«Не буває безпеки по нульовому тарифу, безпека коштує грошей, особливо тоді, коли з огляду на загрози доводиться наздоганяти», - зауважив глава Міноборони ФРН.

Він зазначив, що Німеччина в рамках завдань блоку щодо посилення східних кордонів розміщує, вперше в історії, свою бригаду в Литві і стає водночас найважливішим логістичним хабом.

«Бригада буде готова воювати, якщо це буде потрібно, з 2027 року», - пообіцяв міністр.

Пісторіус також нагадав, що Німеччина виступила ініціатором створення спільної системи захисту з повітря Sky Shield. До цієї ініціативи долучаються ще 2 країни – Греція і Туреччина – і від сьогодні вона об’єднуватиме 21 країну.

«Європа має більше робити для власної оборони, незалежно від того, хто прийде в Білий дім після січня 2025 року», - додав він.

Як повідомлялося, сьогодні у Брюсселі проходить зустріч міністрів оборони країн Альянсу, в рамках якого відбудеться засідання Ради Україна-НАТО. Очікується, що міністр оборони України Рустем Умєров візьме участь у цьому заході в режимі телеконференції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-