Столтенберг закликав Конгрес США ухвалити допомогу для України

Столтенберг закликав Конгрес США ухвалити допомогу для України

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг визнав, що неспроможність США забезпечити стійку допомогу для України вже має негативний вплив на поточну безпекову ситуацію, і закликав Конгрес США ухвалити рішення щодо продовження підтримки України.

Про це керівник Альянсу заявив сьогодні у Брюсселі перед початком зустрічі міністрів оборони країн НАТО, в рамках якої відбудеться засідання Ради Україна-НАТО,  повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я вітаю, що союзники по НАТО надають Україні більше підтримки, більше спроможностей для протиповітряної оборони та боєприпасів.  Я вітаю рішення Європейського Союзу виділити 50 мільярдів євро  для України, та очікую, що Конгрес США погодить пакет підтримки для України. Тому що підтримка України - це не благодійність, це інвестиція в нашу власну безпеку», - зазначив Єнс Столтенберг.

Він зауважив, що рішення США щодо продовження допомоги України відповідатиме спільним інтересам союзників по НАТО у сфері безпеки. За словами генсека НАТО, під час візиту до Вашингтона кілька тижнів тому він провів багато часу у зустрічах з представниками обох сторін в Конгресі США та почув від них широку підтримку позитивного рішення по Україні.

Читайте також: США, Британія та Європа мають допомогти Україні заради глобальної безпеки - Кемерон

«Розраховую, що Конгрес США буде здатним відобразити цю підтримку у своєму рішенні. Ми бачили вже негативний вплив того факту, що США не змогли прийняти рішення (раніше – ред). Але я очікую, що США, Конгрес та Палата представників, погодять продовження допомоги для України. Бо якщо ми дозволимо президенту Путіну перемогти, це буде не лише поганим для України і трагедією для українців, але також буде небезпечним для нас. Це зробить світ ще більш небезпечним, а нас – більш вразливими», - наголосив Столтенберг.

Як повідомлялося, сьогодні у Брюсселі відбувається зустріч міністрів оборони країн Альянсу, в рамках якого відбудеться засідання Ради Україна-НАТО. Очікується, що міністр оборони України Рустем Умеров візьме участь у цьому заході в режимі телеконференції.

Фото: gdpr-info.eu 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-