Заяви Трампа про заохочування нападів Росії на країни НАТО розраховані на гучні заголовки - дипломат

Заяви Трампа про заохочування нападів Росії на країни НАТО розраховані на гучні заголовки - дипломат

Укрінформ
Дипломат, Надзвичайний та Повноважний Посол, радник директора Національного інституту стратегічних досліджень Андрій Веселовський вважає, що заяви Дональда Трампа про заохочування нападів Росії на країни НАТО розраховані на гучні заголовки.

Таку думку дипломат висловив у інтерв’ю «Радіо NV», передає Укрінформ.

«Думаю, що саме про заголовки йдеться. Безперечно, фактична реалізація таких заяв була б смертельним ударом для НАТО», - сказав Веселовський у відповідь на запитання, чи треба сприймати заяви Трампа про заохочування нападів Росії на країни НАТО, чи він у такий спосіб забезпечує собі заголовки у ЗМІ.

Колишній посол зазначив, що, згідно із статистикою, країною, яка виділяє найменше коштів у свій військовий бюджет, є Люксембург.

Читайте також: Байден вважає, що Трамп своїми заявами про НАТО вклонився Путіну

«Отже, добрий день, пане Путін, бийте по Люксембургу? Але, ви здивуєтеся, на другому місці Бельгія, а там штаб-квартира НАТО. То про що говорити? Ну й на третьому місці іде Туреччина. Всі три "кандидати" чудові. Там далі вже вищі витрати, а тут найнижчі», - сказав Веселовський.

На його переконання, якщо аналізувати це серйозно, з цифрами в руках, то зрозуміла «вся бравада і вся порожність» таких заяв Трампа.

Колишній посол спрогнозував, що американський істеблішмент не дозволить втілити подібні ідеї. Водночас, на його думку, у разі обрання Трампа президентом США відносини між союзниками можуть погіршитися.

Читайте також: Поразка України без допомоги США стала б самовбивчою для Трампа і республіканців - дипломат

Як повідомляв Укрінформ, колишній президент США Дональд Трамп, який хоче переобрання на другий термін, під час мітингу в суботу в Південній Кароліні заявив, що попередив союзників по НАТО про наміри заохочувати напади РФ на країни-члени альянсу, які роблять недостатні внески на оборону.

Президент США Джо Байден назвав Дональда Трампа "корисним прислужником" російського лідера Володимира Путіна.

Фото: BRANDON BELL/GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-