НАТО продовжить підтримку  України всіма наявними засобами - Столтенберг

НАТО продовжить підтримку України всіма наявними засобами - Столтенберг

Укрінформ
НАТО надаватиме Україні всебічну допомогу у боротьбі проти російської агресії, включно з постачанням озброєння та розв'язанням логістичних питань.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на пресконференції у Брюсселі перед початком зустрічі міністрів оборони Альянсу, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми продовжуємо підтримувати Україну у її зусиллях із наближення до стандартів НАТО, від питань оборонного замовлення до логістики. Союзники продовжують постачання зброї та військового обладнання й боєприпасів. Ця допомога справді змінює ситуацію», - сказав Столтенберг.

Він зауважив, що допомога союзників є зразком розподілу навантаження по обидва боки Атлантики.

«Контактна група з оборони України у форматі «Рамштайн» є великим успіхом. Вона дозволяє мобілізувати підтримку від союзників по НАТО та партнерів. Якщо йдеться про військову підтримку, ми маємо пам’ятати, що 99 відсотків військової допомоги для України надходить від союзників по НАТО. Ми маємо забезпечити, щоб наша допомога була стабільною, і будемо продовжувати допомагати Україні всіма доступними способами», - наголосив генеральний секретар НАТО.

Він також привітав зусилля союзників і ЄС у віднайденні способів "ще більше зміцнити українську оборонну промисловість".

Генсек зазначив, що Альянс працює з українською стороною як щодо нарощування виробництва артилерійських боєприпасів 155-го калібру, так і "в питанні більш сучасних озброєнь".

"Я вітаю зусилля союзників по НАТО, оборонної промисловості, які працюють з українцями. І ми в межах Комплексного пакета НАТО також працюємо над оперативною сумісністю та стандартизацією, що є частиною дедалі більшої інтеграції України в НАТО, наближення України до НАТО", - сказав Столтенберг.

Читайте також: Заяви Трампа щодо НАТО та Росії розділили Республіканську партію - The Hill

Як повідомлялося, у Брюсселі 14 лютого відбудеться зустріч Контактної групи з оборони України у форматі «Рамштайн». Завтра відбудеться засідання Ради Україна-НАТО на рівні міністрів оборони. Очікується, що міністр оборони України Рустем Умєров візьме участь у заході в режимі телеконференції.

Фото: gdpr-info.eu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-