Мав житло, але отримав на готель понад ₴600 тисяч: ексдепутату Ради оголосили підозру

Мав житло, але отримав на готель понад ₴600 тисяч: ексдепутату Ради оголосили підозру

Укрінформ
Народному депутату України VIII скликання повідомили про підозру в незаконному отриманні 613 тис. грн компенсації за винайм житла у Києві у 2016-2019 роках.

Як передає Укрінформ, про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила у Фейсбуці.

«12 лютого за дорученням керівника САП прокурор повідомив про підозру народному депутату України VIII скликання, який обіймає керівну посаду в одній з районних рад, у незаконному отриманні 613 тис. гривень компенсації за винайм житла у столиці», - йдеться у повідомленні.

Його дії кваліфіковані за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Зважаючи на те, що місцеперебування колишнього народного депутата не встановлене, про підозру йому повідомили в порядку ст. 135, ст. 278 Кримінального процесуального кодексу України.

Читайте також: Стефанчук спростував, що отримував відшкодування за житло й проїзд у 2021-2022 роках

У межах слідства, яке здійснюють детективи Національного антикорупційного бюро України, встановлено, що попри наявність власного житла у Києві депутат без законних на те підстав користувався готельним номером ДП «Готельний комплекс «Київ».

У результаті з вересня 2016 року по березень 2019 року він незаконно отримав понад 613 тис. грн компенсацій за винайм житла.

Як повідомляв Укрінформ, САП повторно повідомила про підозру колишньому народному депутату від «Опозиційного блоку» Олександру Долженкову в незаконному одержанні понад 700 тис. грн компенсації за оренду житла в Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-