Стефанчук спростував, що отримував відшкодування за житло й проїзд у 2021-2022 роках

Стефанчук спростував, що отримував відшкодування за житло й проїзд у 2021-2022 роках

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук спростував інформацію деяких ЗМІ про те, що отримував кошти на відшкодування за житло й проїзд у 2021 та 2022 роках.

Про це спікер українського парламенту повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Деклараційна «зрада» підʼїхала. Деякі, як то кажуть «засоби масової інформації» та анонімні телеграм-канали, які ширять російську пропаганду, із якимось незрозумілим рвінням поширюють інформацію, що нібито я у 2021 та 2022 роках отримував кошти на відшкодування за житло й проїзд», - зазначив він.

Стефанчук наголосив, що інформація не відповідає дійсності, адже жодної компенсації за житло та проїзд за звітні періоди посадовець не отримував.

«Я був одним із перших і небагатьох, хто добровільно подавав декларації, навіть попри можливість її не подавати у звʼязку зі змінами у законодавстві на час дії воєнного стану», - підкреслив Голова ВР.

Він нагадав, що підтримав повернення електронного декларування та відкриття реєстрів, «бо вважаю, що транспарентність влади — найкращий шлях до довіри до неї».

Читайте також: НАЗК відкрило доступ до Реєстру декларацій

Спікер українського парламенту зауважив, що із розумінням сприймає те, що до декларантів, які першими добровільно подали звітність, - прискіплива увага суспільства.

«Завжди був і залишаюся прихильником відкритості, тому у декларації зазначив усі отримані кошти: заробітну плату та відшкодувальні виплати», - поінформував Стефанчук.

За його словами, саме ці виплати приписали йому до компенсації за житло й проїзд, «а насправді — це відшкодування витрат, повʼязаних із виконанням депутатських повноважень».

Голова ВР підкреслив, що такі відшкодування отримують усі без винятку народні депутати України, «просто не всі вважають за необхідне їх декларувати, оскільки вони носять характер компенсацій».

Політик пояснив, що ці кошти йдуть, як правило, на утримання приймалень, роботу з експертами, підготовку законопроєктів, проведення фахових обговорень, а також на інші питання, пов'язані з виконанням депутатських повноважень.

«Фіналізуючи. Із великою повагою ставлюся до журналістів і медіа, які знають закони та вміють правильно їх застосовувати, не домальовуючи у гонитві за хайпом те, чого немає.

Читайте також: Садовий подав декларацію: за рік ₴813 тисяч зарплати, у дружини - майже ₴2,4 мільйона

Інших закликаю бути професійними. Перевіряти інформацію, перш ніж її розповсюджувати. Адже принцип divide et impera (“Розділяй і владарюй” - ред.) — залишається головним в арсеналі нашого ворога», - резюмував Стефанчук.

Як повідомлялося, за даними одного з Телеграм-каналів, за 2022 рік Голова ВР отримав 478 833 гривні з державного бюджету — як компенсацію за житло.

Фото: Facebook/Руслан Стефанчук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-