США продовжують переговори з партнерами щодо заморожених активів РФ - Держдеп

США продовжують переговори з партнерами щодо заморожених активів РФ - Держдеп

Укрінформ
Сполучені Штати вітають рішення Ради Європейського Союзу щодо заморожених російських активів та продовжують взаємодію із союзниками й партнерами з метою примушення РФ оплатити збитки, які вона завдала Україні внаслідок війни.

З відповідною заявою виступив у понеділок речник Держдепартаменту США Меттью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Нас надихають будь-які дії, які Євросоюз може зробити для використання російських активів на користь української сторони»,- зауважив представник зовнішньополітичного відомства США

Він зазначив, що Сполучені Штати «продовжують вести активні переговори» із союзниками й партнерами, включно з країнами G7 з цього питання. За його словами, при цьому обговорюються «додаткові кроки, які можна застосувати в межах відповідних правових систем і міжнародного права, щоби примусити Росію припинити агресію проти України, а також зробити так, щоби РФ платила за збитки».

Читайте також: Кулеба привітав рішення Ради ЄС щодо «заморожених» російських активів

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок Рада ЄС ухвалила рішення та регуляторні правила, що визначають зобов’язання Центральних депозитаріїв цінних паперів ЄС (ЦДП), які володіють замороженими активами і резервами Центрального банку РосіїЗокрема, Центральні депозитарії, які утримують активи ЦБ РФ на суму більш як €1 мільйон, мають окремо обліковувати надзвичайні залишки готівки, що накопичуються через обмежувальні заходи ЄС, а також повинні окремо зберігати відповідні доходи. На додаток, депозитаріям забороняється розпоряджатися отриманим прибутком.

Фото: c-span.org 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-