Байден і Шольц обговорили подальшу підтримку України

Байден і Шольц обговорили подальшу підтримку України

Укрінформ
Президент США Джо Байден прийняв у Білому домі канцлера Німеччини Олафа Шольца й обговорив з ним низку актуальних питань, насамперед щодо продовження підтримки України у протистоянні агресії РФ.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Під час розмови в Овальному кабінеті Шольц заявив, що Німеччина й США «мають зіграти певну роль» у збереженні глобального миру.За його словами, «це особливо актуально з огляду на агресію РФ проти України, яка досі триває».

Крім того, глава німецького уряду згадав про інтерв’ю Путіна Такеру Карлсону, назвавши його «безглуздим». У цьому зв’язку Шольц зазначив, що Путін «завжди багато бреше про історію цієї війни» та насправді прагне урвати чимбільше території від сусідніх країн. Тому «необхідно зробити все можливе, аби підтримати Україну і дати їй спроможності захищатися».

Читайте також: Шольц - про важливість допомоги Україні: Ціна нездатності протистояти РФ затьмарить поточні інвестиції

Байден, зі свого боку, висловив підтримку позиції німецького лідера та вказав, що американські законодавці затягують це питання. За його словами, нездатність Конгресу підтримати Україну, якщо таке станеться, буде «близькою до злочинного нехтування». У такому разі, сказав Байдена, це було б «обурливим».

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю канцлер ФРН Олаф Шольц розпочав робочий візит до США. Перед відвідинами Білого дому він зустрівся із сенаторами від обох партій, обговоривши питання України.

Фото ілюстративне: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-