У Конгресі США запевнили, що розуміють важливість підтримки України

У Конгресі США запевнили, що розуміють важливість підтримки України

Укрінформ
Попри політичні суперечки і дебати щодо бюджету, Конгрес США розуміє важливість фінансування військової та фінансової підтримки України.

Про це на брифінгу в Києві заявив член комітету з питань розвідки Палати представників США Френч Хілл, який прибув у складі двопартійної делегації, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

Ситуацію, що склалася в Конгресі, Хілл пояснив тим, що закон про фінансування завжди викликав дебати в США, а також роком виборів в Америці і суперечками довкола політичних питань.

Попри це, він запевнив, що члени Палати представників та Сенату, як і американський народ, розуміють критичну значимість військової і бюджетної підтримки України та час, коли це потрібно.

«Ми хочемо, щоб системи [озброєння] були ті, що треба, та надані для правильної задачі, щоб досягти мети з позбавлення Путіна можливості досягати прогресу чи будь-якого успіху України», – зауважив член комітету з питань розвідки.

Голова комітету Палати представників Майк Тернер відзначив, що візит делегації комітету сигналізує про те, що США повністю підтримує фінансування.

Читайте також: Конгресмен США - про звільнення Залужного: Президент має право шукати новий підхід

«Ми певні у неймовірній підтримці Палати представників та Сенату і ми цього досягнемо в спільному пакеті, який надасть озброєння, яке Україна потребує. Ця група, а також інші члени Палати представників та Сенату, є, крім того, великими прихильниками надання Україні далекобійної зброї, враховуючи потреби на полі бою», – сказав Тернер.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер більшість представників Сенату США ухвалила рішення для того, аби перейти до розгляду законодавства про допомогу Україні, Ізраїлю й Тайваню в загальному розмірі $95 мільярдів. Очікується, що найближчим часом верхня палата Конгресу США голосуватиме за сам проєкт закону, аби передати його потім на розгляд Палати представників.

Фото Юлії Овсяннікової

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-