Європейці повинні зрозуміти, чим загрожуватиме «маріонетковий уряд» в Україні у разі перемоги РФ - Боррель

Європейці повинні зрозуміти, чим загрожуватиме «маріонетковий уряд» в Україні у разі перемоги РФ - Боррель

Укрінформ
Напередодні червневих виборів громадяни ЄС повинні бути краще поінформовані про те, що означатиме мати «маріонетковий уряд» в Україні, як у Білорусі, якщо Росія захопить країну.

Про це сказав високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель, передає Укрінформ з посиланням на Euractiv.

Він зазначив, що президент Володимир Путін наразі, здається, не має наміру відступати.

«Росія піде на все. Президент Росії Володимир Путін не має наміру здаватися. На карту поставлене його політичне виживання», - сказав Боррель в інтерв’ю EFE, партнеру Euractiv, під час свого четвертого візиту до України з початку повномасштабного вторгнення РФ.

Він наголосив, що Путін «збирається йти до кінця і не проти пожертвувати своєю армією і своїм народом», тому що «він зазнає величезних матеріальних і людських втрат і не досягнув жодного значного територіального просування».

Читайте також: Боррель: Єдність політиків і суспільства - ключова для перемоги України у війні

Під час візиту до України Боррель передав Києву «потужний» сигнал солідарності та військово-політичної і фінансової підтримки з боку ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, 6 лютого Боррель прибув до Києва.

Президент України під час зустрічі із ним обговорив першочергові потреби українських Сил оборони, зокрема постачання боєприпасів.

На зустрічі із Прем'єр-міністром Денисом Шмигалем Боррель заявив, що Європейський Союз розраховує надати Україні до кінця року 1 млн 155 тис. артилерійських снарядів завдяки зростанню спроможності оборонно-промислового комплексу країн-членів.

Вибори до Європейського парламенту заплановані на 6-9 червня 2024 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-