Посол Карасевич переконаний, що підтримка України з боку Нідерландів не зменшиться

Посол Карасевич переконаний, що підтримка України з боку Нідерландів не зменшиться

Ексклюзив
Укрінформ
Посол України в Нідерландах Олександр Карасевич переконаний, що Амстердам і надалі буде підтримувати Київ принаймні на тому ж рівні, що й зараз.

Про це він сказав у інтерв’ю Укрінформу.

“За нашими оцінками, Нідерланди й надалі будуть підтримувати Україну принаймні на тому ж самому рівні, який існує зараз. У нас є підстави вважати так. По-перше, ми всі бачили, що на початку грудня минулого року в новообраному парламенті пройшли дебати з міжнародної проблематики, і майже на дев'яносто відсотків ці дебати були присвячені саме Україні. Парламент проголосував за резолюції з чіткими позиціями щодо підтримки України. І як результат, ми побачили, що дві третини депутатів у новообраному парламенті виступають за збереження Нідерландами такого ж високого рівня підтримки України. Тому ми залишаємося позитивні", - сказав дипломат.

Крім того, за його словами, представники партій, які ввійшли у новий парламент Нідерландів, висловлюють підтримку Україні та готовність підтримувати Україну надалі.

Посол зазначив, що у січні мав зустріч з Гертом Вілдерсом, чия ультраправа партія PVV (Партія свободи) перемогла на дострокових парламентських виборах у Нідерландах.

Читайте також: Посол України в Нідерландах: Україна отримає винищувачі F-16 уже цього року

“Зустріч була дуже конструктивна. Я задоволений, що вона відбулася. Це було наше перше з ним спілкування. І я почув від пана Вілдерса головний меседж: що він і його політична партія підтримують Україну, підтримують відновлення суверенітету та територіальної цілісності. Я також почув його сигнал, що він є дійсно прибічником і другом України”, - сказав Карасевич.

Як повідомляв Укрінформ, Виборча рада Нідерландів 1 грудня 2023 року підтвердила перемогу ультраправої PVV (Партія свободи) Герта Вілдерса на позачергових парламентських виборах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-