Рада до кінця лютого розгляне законопроєкт про множинне громадянство - Корнієнко

Рада до кінця лютого розгляне законопроєкт про множинне громадянство - Корнієнко

Ексклюзив
Укрінформ
Верховна Рада може до кінця лютого ухвалити у першому читанні законопроєкт про деякі питання у сфері міграції щодо підстав і порядку набуття та припинення громадянства України, поданий Президентом Володимиром Зеленським.

Про це у коментарі Укрінформу повідомив перший заступник Голови ВР Олександр Корнієнко.

«Законопроєкт про множинне громадянство - це дуже важлива ініціатива Президента України Володимира Зеленського», - зазначив він.

Корнієнко акцентував, що парламентарії та влада завжди працювали над тим, «щоб українці в усьому світі, незважаючи на громадянство, яке вони наразі мають в країнах, де проживають, могли відчувати себе українцями, приймати участь в житті країни, реалізувати себе тут, інвестувати в державу і отримати деякі виборчі права». 

Він розповів, що законопроєктом запропоновано визначити ряд держав, громадяни яких можуть набути громадянство України у спрощеному порядку. 

За його словами, це більше 30 держав, серед яких країни ЄС, Сполучені Штати Америки, Канада, Велика Британія, Японія.

Читайте також: Україна виграє від інституту множинного громадянства

«Усі ми працюємо над тим, щоб наша велика українська родина дійсно мала однакові права по всьому світу… До кінця лютого ми спробуємо ухвалити законопроєкт у першому читанні», - додав перший заступник Голови ВР.

Як повідомляв Укрінформ, Комітет Верховної Ради з питань прав людини підтримав законопроєкт про деякі питання у сфері міграції щодо підстав і порядку набуття та припинення громадянства України, поданий Президентом Володимиром Зеленським.

Фото: Фейсбук Олександра Корнієнка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-