Україна відреагувала на «справу про вибухівку» у Грузії - дипломати перевіряють інформацію

Україна відреагувала на «справу про вибухівку» у Грузії - дипломати перевіряють інформацію

Укрінформ
Посольство України в Грузії перевіряє оприлюднену Службою державної безпеки Грузії інформацію про причетність громадян України до протиправної діяльності і закликає грузинську сторону утримуватися від політизації цієї справи.

Про це йдеться у коментарі диппредставництва у Фейсбуці щодо брифінгу Служби державної безпеки Грузії від 5 лютого, передає Укрінформ.

«Посольство України перевіряє інформацію, оприлюднену на брифінгу Служби державної безпеки Грузії, з’ясовує всі обставини, зокрема щодо, як було повідомлено, причетності громадян України до протиправної діяльності. Посольство розраховує, що грузинська сторона утримуватиметься від політизації цієї справи», - зазначили у диппредставництві.

Читайте також: Розслідувачі виявили офіцера ГРУ в російській опозиції, яка розробляла санкції проти РФ

Українські дипломати висловили готовність до конструктивної взаємодії з правоохоронними та іншими компетентними органами Грузії з метою об’єктивного, неупередженого та всебічного з’ясування усіх обставин справи, а також встановлення реальних її організаторів.

Як повідомило видання «Грузія онлайн», Служба державної безпеки Грузії на брифінгу 5 лютого поінформувала, що в Грузії виявлено вибухові пристрої та велику кількість вибухових речовин, частину з яких намагалися через Грузію з України доставити до Росії. Вибухівка загальною вагою 14 кг надійшла до країни під виглядом акумуляторів електромобілів. Вантаж був відправлений з Одеси через Румунію, Болгарію та Туреччину й перетнув турецько-грузинський кордон через КПП «Сарпі» 19 січня. Далі була спроба провезти половину пристроїв до Росії, але її зупинили Контртерористичний департамент СДБ Грузії.

Читайте також: Росія розпочала нову гібридну війну проти Грузії - Зурабішвілі

У СДБ зазначили, що організатором транспортування був уродженець Батумі, громадянин України Андрій Шарашидзе, який у 2020 році балотувався до ради Одеської області від партії «Слуга народу».

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки Швеції (SAPO) заявила, що розпочала розслідування у зв’язку з виявленням вибухонебезпечного предмету біля посольства Ізраїлю у Стокгольмі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-