Новий прем'єр Франції пообіцяв допомогти Києву вистояти і перемогти

Новий прем'єр Франції пообіцяв допомогти Києву вистояти і перемогти

Укрінформ
Європа не залишить Україну та допоможе Києву вистояти і перемогти.

На цьому наголосив новий прем’єр-міністр Франції Габріель Атталь в Німеччині на спільній пресконференції з канцлером ФРН Олафом Шольцем, передає кореспондент Укрінформу.

«Вже два роки Україна чинить опір і бореться з силою і рішучістю, які викликають глибоку повагу. Європа не залишить Україну та допоможе Києву вистояти і перемогти. Утім ця війна є також чітким нагадуванням про необхідність прискорення побудови європейського стратегічного суверенітету, консолідації спільної європейської оборони», - заявив Атталь по завершенні свого першого закордонного візиту в ранзі прем’єра.

Він також додав, що Франція готова постачати в Україну найновіше покоління озброєнь, таке як ракети Skalp та бомби нового покоління, і «це зобов'язання, очевидно, буде збільшуватися, але не лише з точки зору виділених фінансів, а й з точки зору характеру озброєння, яке, очевидно, має бути найвищого стандарту, необхідного для того, щоб українці могли себе захистити».

Читайте також: Кулеба: Перший візит французького міністра саме до Києва свідчить про пріоритетність України

Як повідомлялося, у січні президент Франції Еммануель Макрон призначив Габріеля Атталя новим прем’єр-міністром країни. 34-річний Атталь став наймолодшим главою уряду в історії країни.

Фото Ольги Танасійчук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-