Глави сеймів Польщі та Литви зустрілися у Вільнюсі - говорили про підтримку Україну

Глави сеймів Польщі та Литви зустрілися у Вільнюсі - говорили про підтримку Україну

Укрінформ
Очільник Сейму Польщі Шимон Головня обговорив із главою Сейму Литви Вікторією Чміліте-Нільсен у Вільнюсі питання безпеки, допомогу Україні та пакет подальших санкцій проти Росії.

Про це повідомляє Польське радіо, передає Укрінформ.

Очільник польського Сейму підкреслив, що Литва та країни Балтії завжди будуть стратегічним партнером Польщі у розбудові європейської та глобальної безпеки.

«Ми розмовляли теж про те, наскільки важливою є військова співпраця, і про те, наскільки важливою є співпраця у підтримці України, і фінансовій, і військовій, і на європейському рівні, аби вона могла протистояти російській агресії. Ми розмовляли про наступний пакет санкцій, який має бути безумовно схвалений так, аби Путін не міг їх уникнути або обійти», - сказав Головня.

Читайте також: Польща підтримує військову допомогу ЄС для України на 20 мільярдів євро - Сікорський

У Вільнюсі спікер Сейму також зустрівся з президентом Литви Ґітанасом Науседою. У планах також зустріч із прем’єр-міністром Інґрідою Шимоніте, з поляками, які проживають у Литві, зі студентами Вільнюського університету.

Як повідомляв Укрінформ, 2 лютого Міністерство оборони Литви заявило про передання Україні нової партії військової допомоги.

Фото: PAP/Valdemar Doveiko

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-