Посла Ізраїлю викликали до МЗС РФ через інтерв’ю щодо війни в Україні

Посла Ізраїлю викликали до МЗС РФ через інтерв’ю щодо війни в Україні

Укрінформ
МЗС РФ викликало ізраїльського посла в Москві Сімону Гальперін для роз'яснень, звинувачуючи її в неповазі та неприйнятних висловлюваннях. Так зовнішньополітичне відомство країни агресора оцінило інтерв'ю дипломатки газеті "Коммерсант".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ізраїльське видання «Вести».

Зокрема в Росії розцінили "неповажними" висловлювання Сімони Гальперін "про зусилля, які робить Росія у своїх контактах, спрямованих на допомогу у вирішенні долі заручників". Крім того, у відомстві обурилися тим, що в Ізраїлі вважають Голокост трагедією єврейського народу. На думку МЗС РФ, такий підхід "суперечить резолюції Генеральної асамблеї ООН".

Можна також припустити, що російська сторона невдоволена словами посла Гальперін про позицію Ізраїлю щодо України: «Ця позиція добре відома. Ізраїль підтримував і підтримуватиме принцип територіальної цілісності та суверенітет України. Ми надаємо Україні гуманітарну допомогу, відкрили там польовий шпиталь. Ця позиція незмінна від початку бойових дій»

Читайте також: МЗС Франції викликало «на килим» російського посла через поширення фейків

.Сімона Гальперін раніше працювала в дипломатичному відомстві Ізраїлю в Тайбеї, була спеціальним посланцем на островах Тихого океану, заступником посла у Казахстані. У травні 2023 року її затвердили на посаду посла Ізраїлю в Росії.

Фото: Вести

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-