ОП: В інтерв'ю Зеленського йшлося не про патову ситуацію на фронті, а про стагнацію

ОП: В інтерв'ю Зеленського йшлося не про патову ситуацію на фронті, а про стагнацію

Укрінформ
В інтерв'ю Президента Володимира Зеленського італійському телеканалу RAI йшлося не про патову ситуацію на фронті, а про стагнацію.

Так пояснив у Фейсбуці прессектретар глави держави Сергій Никифоров слова Президента про ситуацію на сухопутній частині фронту, закликавши ЗМІ точніше добирати формулювання, щоб не підтримувати деструктивні наративи, передає Укрінформ.

"Шановні колеги, точність формулювань важлива. В інтерв’ю Президента України італійському телеканалу RAI не йшлося про начебто "патову" ситуацію на фронті. Говорячи про підсумки літніх дій, Володимир Зеленський заявив, що їхня морська частина дала позитивний результат: Україна змогла відновити незалежний "зерновий коридор", а от сухопутна частина операцій завершилася стагнацією. Ідеться конкретно про контрнаступальні дії на півдні", – зазначив Никифоров.

За його словами, це не дає права описувати загалом ситуацію на фронті як "патову".

"Україна продовжить деокупацію своїх територій. У майбутньому закликаємо уважніше добирати слова, щоб не підтримувати деструктивні наративи", – додав прессекретар.

Він також навів оригінал відповіді Президента, де відзначаються позитивні результати української армії у морській частині операції і говориться про стагнацію на сухопутній лінії.

Читайте також: Зеленський - про Залужного: Потрібне перезавантаження, а не заміна однієї людини

"Я б сказав так: морська частина операції дала позитивний ефект – ми витиснули їхні кораблі, Росія втратила багато кораблів, а головне – вона втратила вплив у ЧМ, і ми вибудували "зерновий коридор", незалежний від Росії. Тому ця частина, прагматична частина операції, яка впливала на економіку, на бюджет України – ми її провели позитивно. Що стосується сухопутної лінії, ви праві, і там стагнація. І це факт, тому що не вистачило дечого. Іноді ти думаєш, що ось ця дата, ось підуть уперед. Я вважаю, що з точки зору кількості відповідної амуніції були затримки. А затримки – це і є прорахунок. Але, чесно кажучи, ми ж не боремося просто з терористичною організацією – ми боремося з терористами, які є однією з найбільших армій у світі", – процитував Никифоров слова Зеленського.

Раніше окремі ЗМІ, посилаючись на інтерв'ю Президента України італійському телеканалу RAI, подали його слова про ситуацію на фронті як патову.

Фото: Facebook / Сергій Никифоров

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-