Зеленський зустрівся з чинним головою ОБСЄ

Зеленський зустрівся з чинним головою ОБСЄ

Фото
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський зустрівся з чинним головою ОБСЄ, міністром закордонних та європейських справ і торгівлі Мальти Ієном Боргом, який перебуває в Україні з візитом.

Про це повідомляє пресслужба глави держави, передає Укрінформ.

Як зазначається, Зеленський привітав Мальту з початком головування в Організації з безпеки та співробітництва у Європі й наголосив на пріоритетності питань щодо звільнення українських військовополонених і повернення на батьківщину українських дітей, депортованих до РФ.

«Для нас дуже важливо, щоб ОБСЄ сфокусувала увагу на поверненні незаконно депортованих дітей і допомогла нам разом із нашими партнерами повернути дітей додому. Вважаю, що це найважливіше», – сказав Президент.

Зі свого боку голова ОБСЄ наголосив на солідарності з Україною та запевнив, що питання її безпеки є пріоритетом головування Мальти в ОБСЄ.

Зеленський також подякував за Мальті проведення третьої зустрічі радників із питань національної безпеки та радників із зовнішньої політики щодо Української формули миру в жовтні минулого року.

«Це був дуже високий рівень, у зустрічі взяли участь представники 66 країн. Це дуже вагомий результат», – сказав глава держави.

Він передав запрошення Прем’єр-міністру Мальти відвідати Україну, а також узяти участь у Глобальному саміті миру.

Читайте також: Голова ОБСЄ: Існування організації залежить значною мірою від війни Росії проти України

Як повідомлялося, з 1 січня 2024 року Мальта почала річне головування в Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) після того, як РФ місяцями блокувала функціонування організації та схвалення головування Естонії.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-