Шмигаль обговорив із главою МЗС Канади повернення викрадених Росією українських дітей

Шмигаль обговорив із главою МЗС Канади повернення викрадених Росією українських дітей

Фото
Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль обговорив із міністром закордонних справ Канади Мелані Жолі повернення депортованих українських дітей, гуманітарне розмінування та конфіскацію російських активів.

Про це очільник уряду України повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Канада залишиться пліч-о-пліч з Україною стільки, скільки буде необхідно. У цьому впевнився під час зустрічі з міністеркою закордонних справ Канади Мелані Жолі», - зазначив він.

Шмигаль подякував Канаді за беззастережну підтримку Української держави в усіх напрямках, від військового до гуманітарного і фінансового.

Він також висловив слова вдячності за рішення Канади приєднатися до коаліції з повернення депортованих українських дітей, за підтримку ініціативи з гуманітарного розмінування українських територій.

Очільник уряду зауважив, що за попередній рік вдалося вивести 18 тисяч квадратних кілометрів з числа територій української землі, які потенційно мали забруднення.

«Ця робота вже проводиться, ми провели обстеження, відповідні розмінування, але все ще 156 тисяч квадратних кілометрів залишаються потенційно забрудненими мінами та нерозірваними бомбами і снарядами», - підкреслив Шмигаль.

За його словами, під час зустрічі також обговорили конфіскацію російських активів.

«Розраховуємо, що цього року ми зробимо вагомі кроки, щоб спрямувати російські кошти на відбудову України», - резюмував він.

Читайте також: Кулеба - про перемовини з Жолі: Працюємо над отриманням систем ППО та іншої зброї

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі прибула до Києва й анонсувала започаткування коаліції для повернення українських дітей.

Після початку повномасштабного російського вторгнення Канада надала Україні військової допомоги на майже 2 млрд доларів США. Загальний обсяг різноманітної канадської допомоги Україні, в тому числі гуманітарної та фінансової, з початку 2022 року перевищив 7,5 млрд доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-