Лідери п’яти країн ЄС закликали подвоїти зусилля з підтримки України та надати необхідну зброю

Лідери п’яти країн ЄС закликали подвоїти зусилля з підтримки України та надати необхідну зброю

Укрінформ
Країни-члени Європейського Союзу мають подвоїти зусилля щодо допомоги Україні на тлі триваючої російської агресії.

Про це йдеться у листі канцлера ФРН Олафа Шольца та прем'єр-міністрів Данії Метте Фредеріксен, Чехії Петра Фіали, Естонії Каї Каллас та Нідерландів Марка Рютте, опублікованому у Financial Times, передає Укрінформ.

«ЄС та його країни-члени були рішучими прихильниками України від початку повномасштабного вторгнення Росії. І з відчутним успіхом: Росія не змогла досягти жодної зі своїх цілей у розпочатій нею війні. Однак наші зусилля не повинні згаснути. Ми маємо відновити нашу рішучість і подвоїти наші зусилля, щоб забезпечити нашу підтримку стільки, скільки буде потрібно», - йдеться у листі.

На переконання авторів звернення, сьогодні актуальним є забезпечення України боєприпасами та системами озброєння, включаючи гаубиці, танки, БпЛА та засоби протиповітряної оборони.

«Оскільки нові замовлення, які ми розміщуємо сьогодні, потраплять на поле бою лише наступного року, тому ми маємо наполягати на пошуку шляхів прискорення доставки в Україну обіцяних артилерійських снарядів. Це може відбуватися шляхом передачі наявних запасів або спільної закупівлі боєприпасів через наші оборонні підприємства. Країни-партнери також можуть відігравати важливу роль, і вони запрошуються приєднатися до наших спільних зусиль», - йдеться у листі.

Лідери наголосили, що від допомоги Україні залежить майбутнє Європи.

Читайте також: Угорщина висуває неприйнятні вимоги для розблокування допомоги Україні - посадовець ЄС

«Якщо Україна програє, довгострокові наслідки та витрати будуть набагато вищими для всіх нас. Ми, європейці, несемо особливу відповідальність. Тому треба діяти. Від цього залежить майбутнє Європи», - сказано у листі.

Як повідомлялося, високий представник ЄС Жозеп Боррель заявив, що міністри оборони країн Європейського Союзу мають обмінятися закритою інформацією про те, що вже зроблено, робиться та буде робитися для підтримки України, щоб усунути великий дисбаланс у вогневій потужності сторін у війні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-