Україні краще інвестувати у сепаратизм дальніх територій РФ, ніж у революцію Москви - політолог

Україні краще інвестувати у сепаратизм дальніх територій РФ, ніж у революцію Москви - політолог

Укрінформ
Україні краще інвестувати у сепаратизм дальніх територій РФ і в їх націоналізм, ніж у свідому революцію Пєтєрбурга і Москви.

Про це під час круглого столу в Укрінформі сказав політолог, автор книги «Як працює путінська пропаганда» Микола Давидюк.

«На рахунок революції, то мені здається, що зараз нам простіше інвестувати у російський сепаратизм дальніх територій (РФ – ред.) і в націоналізм цих територій, ніж у свідому революцію Пєтєрбурга, Москви, Сочі чи будь-чого іншого. Європейська частина Москви тотально хвора на імперіалізм, на ці всі колоніальні комплекси, і вони явно не хочуть з цього виходити, навіть ті, хто поїхали і грають в опозиціонерів», - зазначив він.

За словами Давидюка, РФ наразі загнана на кількох своїх міжнародних партнерів, головним з яких 100% є Китай.

«Але ми недооцінюємо, що РФ працює з Північною Кореєю і Іраном не від доброго життя. Зрозуміло, що Китай Північну Корею вважає своїм заднім двором. І коли вона дає мільйон снарядів, то Сі Цзіньпін явно вважає їх своїми. І це – тонкий момент, на якому ми можемо грати: що Путін об’їдає Сі», - вважає політолог.

Читайте також: Захід помиляється щодо раціоналізму Путіна - британська експертка

Він висловив переконання, що велика кількість того, що в РФ відбулося негативного, поганого, як спрацювали санкції тощо, залежить і від України.

«Наприклад, закрити Телеграм і почати цей принцип доміно по всьому світу ми можемо. Закрити Телеграм, наприклад, це нормальний удар по Путіну. Ми ж ВКонтакте колись закривали – і нічого не сталося. Ми можемо теж звідси завдавати удар і не просто на цій території, а запускати вірус глобально для світу», - сказав Давидюк.

Політолог-міжнародник, співзасновник аналітичного центру «Обʼєднана Україна» Антон Кучухідзе закцентував увагу на тому, що наразі росіян настільки звузили у дипломатичному сенсі, що лише президент Туреччини Реджеп Ердоган може зробити Путіну якусь послугу, щось передати і взамін взяти все, що захоче, від РФ.

«На сьогодні одна з цілей рашистів - розвалити єдність у Європі, провалилася. Так, є окремі рухи, політики, особливо - позиція Угорщини, Словаччини. Але сьогодні він (президент РФ Путін – ред.) намагається кулуарно передавати пропозиції не через Шольца, не через Макрона чи Італію, а через Ердогана», - заявив Кучухідзе.

Співзасновник Аналітичного центру «Обʼєднана Україна» висловив впевненість, що всі стратегічні цілі РФ у війні проти України провалені.

Читайте також: Росія не досягла цілей в Україні і втратила половину зброї - фон дер Ляєн

«Це очевидно. Так, всі ми під обстрілами, всі наші родичі під обстрілами, особливо ті, хто живе на прифронтових територіях. Але політика - це не лише ми або вплив на нас, це ще і глобальні речі. Рашисти жодної стратегічної мети ні в регіоні, ні відносно України не отримали», - вважає він.

Як повідомлялося, 25 січня постійний представник США при ОБСЄ Майкл Карпентер заявив, що цілі Путіна щодо України залишилися незмінними – він все ще хоче знищення України як незалежної держави та підкорення українського народу.

Фото: Євгена Котенка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-