У ЄС впевнені, що Україна зможе провести розслідування корупції в оборонній сфері

У ЄС впевнені, що Україна зможе провести розслідування корупції в оборонній сфері

Укрінформ
Євросоюз обізнаний із повідомленнями про випадки корупції під час постачання в Україну певних видів озброєння та сподівається на здатність української влади провести належне розслідування.

Про це у понеділок у Брюсселі під час брифінгу для преси, відповідаючи на запитання журналістів, заявив речник ЄС Пітер Стано, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми свідомі цих повідомлень щодо корупції під час доставки певних видів озброєння в Україну. Ми перебуваємо у контакті з українською владою, і знаємо, що вони проводять розслідування. Ми уважно спостерігаємо, що відбувається у цьому зв’язку. Не маємо сумніву, що українці проведуть належне розслідування», - зазначив Стано.

У свою чергу речник Єврокомісії Ерік Мамер додав, що допомога ЄС спрямована на підтрмку державних функцій в Україні, в тому числі - у боротьбі з корупцією.

«Безумовно, допомога з боку ЄС надається також для того, щоб Українська держава була здатною функціонувати належним чином. Це включає систему управління, і також - боротьбу з корупцією», - сказав речник Єврокомісії.

Читайте також: При закупівельних агенціях Міноборони з’являться наглядові ради за участі міжнародних партнерів

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2023 року Служба безпеки України у взаємодії та за сприяння міністра оборони Рустема Умєрова ліквідувала корупційну схему закупівлі боєприпасів для ЗСУ майже на 1,5 млрд гривень.

Сьогодні до Києва прибули інспектори Міністерства оборони Сполучених Штатів, Держдепартаменту та Агентства США з міжнародного розвитку, для сприяння посиленню нагляду та підзвітності за переданою Україні допомогою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-